Blockchain

Metaverse app van Zuckerberg zo slecht dat zelfs zijn medewerkers het niet gebruiken

Het is waarschijnlijk geen geheim voor je dat het Meta van Mark Zuckerberg volop investeert in de Metaverse. Niet voor niets veranderde Facebook de naam van het bedrijf in Meta. We zijn nu enkele miljarden dollars verder en het resultaat is nog niet om over naar huis te schrijven.

“Zelfs medewerkers willen het niet gebruiken”

The Verge heeft het voor elkaar gekregen om enkele interne bedrijfsmemo’s van Meta op te duiken, waaruit blijkt dat het niet goed gaat met de Metaverse van Mark Zuckerberg. De problemen gaan zelfs zo ver dat het personeel dat de Metaverse bouwt geen interesse heeft om zich in het virtuele universum te begeven. Van hogerop hebben zij orders gekregen om zowel tijdens kantooruren als thuis tijd door te brengen in de Metaverse, maar dat doen ze maar weinig.

Nu schijnt het zelfs zo te zijn dat het Metaverse team tot het einde van het jaar in een “kwaliteitslockdown” zit. Het Metaverse team krijgt nog een paar maanden de tijd om grote fouten uit de Metaverse te halen en het uiterlijk van de wereld te verbeteren. In augustus reageerde Zuckerberg via Instagram nog redelijk wanhopig op de kritiek op het uiterlijk van de virtuele wereld.

Verplichte Horzon-sessies voor medewerkers

De problemen met de Horizon Worlds metaverse van Meta gaan zelfs zo ver, dat er nu een plan is om medewerkers te verplichten om met de metaverse te spelen. “Iedereen binnen de organisatie moet het zijn missie maken om verliefd te worden op Horizon Worlds. 

Dat kan niet zonder het te gebruiken. Ga de wereld in, organiseer momenten dat je dit doet met collega’s en vrienden en ga de interactie met onze gemeenschap aan”, zo sprak Vishal Shah, de vicepremier van Meta’s metaverse.

De decentrale concurrentie van Meta zal stiekem in hun vuistje lachen om de problemen bij het miljardenbedrijf. Terwijl ze bij Meta grote problemen hebben om de metaverse van de grond te krijgen, bouwen de decentrale concurrenten van bijvoorbeeld Decentraland rustig verder.

Blockchain nieuws

Kansen in Tokenisatie voor vermogensbeheerders, volgens Chainlink
Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?