Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Metaverse en Web3-gaming zien deze maand $3 miljard binnenstromen

Het durfkapitaalbedrijf Andreessen Horowitz (a16z) heeft naar verluidt een fonds gelanceerd ter waarde van $600 miljoen (€570 miljoen) die bedoeld is voor gaming-startups met een focus op Web3. Ook zegt de firma dat game-infrastructuur en -technologieën de belangrijkste bouwstenen van de Metaverse zullen zijn.

‘GAMES FUND ONE’

Het fonds heeft de naam ‘GAMES FUND ONE’ gekregen en zal in 3 hoofdonderwerpen investeren, namelijk in gamestudio’s, consumentenapplicaties en aanbieders van gaming-infrastructuur.

Het team van a16z heeft aangegeven dat de komende Metaverse gebouwd zal worden door gamebedrijven die gametechnologieën inzetten. De industrie zou tevens al veel van de problemen opgelost hebben met betrekking tot de creatie van de Metaverse. Games kunnen dan ook volgens hun de dominante manier worden waarop mensen tijd zullen doorbrengen.

Grote bedragen opgehaald voor Metaverse en Web3-gaming

Door de nieuwe stap van a16z wordt er sinds half april veel geïnvesteerd in de Metaverse- en Web3-gaming-wereld. Diverse grote gaming-titanen als Epic Games hebben $2 miljard opgehaald om een Metaverse te creëren, door middel van financiering van zowel Sony als LEGO. Diverse andere durfkapitaalbedrijven hebben hiernaast enkele honderden miljoenen dollars in de industrie geïnvesteerd.

Dat zij dit doen is echter niet zo gek. Als je kijkt naar de miljarden die games ophalen ieder jaar is de kans dat het relatief snel terug wordt betaald groot.

Het fonds is het eerste fonds van a16z dat zich uitsluitend toelegt op games, maar het bedrijf heeft in het verleden succesvolle game-gerelateerde projecten ondersteund, waaronder Virtual Reality (VR)-bedrijf Oculus en de game-ontwikkelaar Zynga.

Blockchain nieuws

Wil Elon Musk de Engelse voetbalclub Manchester United kopen? Wil Elon Musk de Engelse voetbalclub Manchester United kopen?
NFL-team Houston Texans accepteert crypto’s voor single-gamesuites NFL-team Houston Texans accepteert crypto’s voor single-gamesuites
Galaxy Digital trekt de stekker uit $1,2 miljard deal met BitGo Galaxy Digital trekt de stekker uit $1,2 miljard deal met BitGo
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten