Altcoin Nieuws

Metaverse tokens zoals Sandbox, ApeCoin en STEPN stijgen in jaar tijd met 400 procent

Het jaar 2021 is definitief het jaar van de Metaverse geworden. Ondanks de relatief zwakke prestaties van andere altcoins, hebben de grote Metaverse projecten gemiddeld 400 procent rendement gepakt.

De grote winnaars in deze arena zijn ApeCoin, Sandbox, Axie Infinity en STEPN. Metaverse tokens zijn munten die je in een virtuele wereld kunt gebruiken voor transacties, om land te kopen en mee te stemmen over de toekomst van de spelwereld.

Niets kan tippen aan de Metaverse

De enige tokensoort die naast de Metaverse tokens nog enigszins goede prestaties op de mat heeft gelegd zijn de exchange tokens. Die hebben over de afgelopen 365 dagen een rendement van 6 procent gepakt. Metaverse tokens staan volgens een rapport van Kraken op een plus van 395 procent. Vergelijk dat met Bitcoin (-13 procent), Ethereum (-25 procent) en DeFi-projecten (-72 procent) en je begrijpt meteen hoe bijzonder die prestaties in deze markt zijn.

Ook in 2022 blijven de Metaverse tokens en de NFTs in de Metaverse-games enorm populair. Ondanks de kwakkelende koersen blijven de gebruikersaantallen redelijk consistent met 1 miljoen gebruikers per dag. De afgelopen meimaand is het aantal dagelijkse gebruikers voor de Metaverse-games gelijkgebleven, maar dat is behoorlijk indrukwekkend als je hoort dat het NFT-volume in mei met 87,1 procent is gevallen.

Afgelopen 30 dagen minder indrukwekkend

Over het afgelopen jaar gemeten doen de Metaverse tokens het fantastisch, maar de afgelopen maand konden ze qua koers ook niet ontsnappen aan de malaise. Met een min van gemiddelde 42 procent behoorden ze de afgelopen maand zelfs tot de minst presterende categorie√ęn. Het is dus niet alleen maar feest in de Metaverse. De stabiele gebruikersaantallen geven echter de hoop dat het om een tijdelijke daling gaat.

Ondanks dat de korte termijn prijsactie van de Metaverse tokens matig is, blijft het grote geld richting de industrie stromen. In het eerste kwartaal is er bijvoorbeeld voor 2,5 miljard dollar aan kapitaal opgehaald voor blockchain games en Metaverse projecten. Als de Metaverse projecten dit tempo kunnen vasthouden, dan gaat de industrie in één jaar tijd tien miljard dollar aan kapitaal uit de markt halen.

Altcoin nieuws

Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?
Prijs van FTM stijgt met 50% terwijl Fantom roadmap onthult
Voorstel van Terra Classic om burn belasting opnieuw te verhogen tot 1,2%
Meer nieuws

Meest gelezen

Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft
Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten