bitcoin stijgt
Bitcoin

Michael Saylor: Bitcoin gaat naar $10 miljoen per munt

Michael Saylor, de bestuursvoorzitter van MicroStrategy, het bedrijf dat meer dan 1% van alle Bitcoin bezit, verwacht op de lange termijn een Bitcoin koers van 10 miljoen dollar. Niet alleen dat, hij verwacht ook dat China in de toekomst weer helemaal achter Bitcoin gaat staan.

$10 miljoen per Bitcoin

Michael Saylor staat erom bekend nieuwe ideeën in het leven te roepen voor Bitcoin. Zo speelt hij nu met het idee in zijn hoofd dat Bitcoin bedrijven onsterfelijk kan maken.

“Wat als ik je zou vertellen dat ik jouw bedrijf onsterfelijk kan maken?”

Volgens Saylor kunnen bedrijven dat voor elkaar krijgen door hun reserves in Bitcoin om te zetten. Alles wat voor Bitcoin kwam, is volgens Saylor overbodig gemaakt door de introductie van de digitale munt.

Hij doelt hiermee vooral op economische theorieën uit het verleden, die door Satoshi Nakamoto naar het rijk der fabelen zijn verwezen. “Alle economen voor Satoshi probeerden de wetten van de economie te begrijpen met schelpen, glazen kralen, stukjes papier en schuldinstrumenten”, aldus Saylor.

Bitcoin bedrijven leven langer

Uiteindelijk draait het idee van Saylor om de gedachte dat Bitcoin-bedrijven langer leven dan partijen die in de oude gebruiken blijven hangen.

“De gemiddelde levensverwachting van een bedrijf is iets van 10 jaar. […] We hebben het over het elimineren van de sterfelijkheid van bedrijven; het uitbreiden van de economische vitaliteit met een factor 10, of misschien wel een factor 100 of 1 miljoen”, aldus een optimistische Saylor.

Daarvoor is het wel belangrijk dat bedrijven niet te laat instappen, want Saylor voorspelt een Bitcoin koers van 10 miljoen dollar voor de toekomst.

Na dat moment zal de groei van Bitcoin niet meer zo extreem zijn als we de afgelopen jaren hebben gezien. Dan zal Bitcoin waarschijnlijk vooral meegroeien met de productiegroei van de wereld en daarmee fungeren als een soort wereldreservemunt.

Geloof jij in dit soort toekomstbeelden voor Bitcoin?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin-retailvraag op laagste niveau in drie jaar, bullmarkt in gevaar?
Grote bitcoin-dump Mt. Gox gaat niet gebeuren volgens peiling
BlackRock’s Bitcoin ETF schittert ondanks ‘sombere’ vooruitzichten
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren