microsoft
Bitcoin

Microsoft ondervraagt Xbox gebruikers over Bitcoin als betalingsoptie

Microsoft wil graag weten of gamers Bitcoin (BTC) zouden uitgeven in de Xbox-onlinewinkel. Momenteel is crypto als betalingsoptie bij het grote techbedrijf nog niet mogelijk, maar mogelijk komt hier verandering in.


Peiling onder Xbox gebruikers

Techgigant Microsoft lijkt te overwegen om BTC-betalingen te introduceren in zijn online winkel voor Xbox. Volgens een Reddit-bericht van 21 maart op r/XboxSeriesX heeft Microsoft een enquête gehouden waarin Xbox-gebruikers wordt gevraagd naar hun favoriete betalingsopties in de online winkel.

Een vraag in de enquête luidt: “Welke van deze andere betaalmethoden zou je willen gebruiken op Xbox?” Hierbij wordt Bitcoin vermeld als een van de mogelijke betaalmethoden. Dezelfde foto circuleert ook in verschillende andere subreddits, waaronder r/ethtrader en r/Bitcoin.

Een Xbox-gebruiker zei dat de enquête beschikbaar is als je deelneemt aan het Xbox Insider-programma voor bètatests van OS-updates.


Geen concrete plannen voor grote stap naar crypto

In 2014 begon Microsoft Bitcoin te accepteren om Microsoft-accounts mee te financieren. Hierdoor konden gebruikers in de Verenigde Staten (VS) producten van Windows aanschaffen, inclusief games voor de Xbox. Na een korte stopzetting van de betalingsoptie, hervatte Microsoft de Bitcoin-betalingen voor zijn Microsoft Store in januari. Betalingen op basis van cryptovaluta worden momenteel nog niet ondersteund in de online winkel van Xbox.

Hoewel het misschien openstaat voor het accepteren van Bitcoin als betaling, heeft Microsoft geen concrete plannen om een grotere stap naar crypto te maken zoals Tesla. President Brad Smith zei dat het bedrijf geen plannen had voor diversificatie van cryptocurrency na Tesla’s investering van $1,5 miljard in Bitcoin.

Bitcoin nieuws

Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Crypto analist: Bitcoin staat op het punt een parabolische stijging te maken
Bitcoin bereikt $67.000: Grote crypto-investeerders kopen massaal BTC
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?