Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Microsoft zoekt een directeur Crypto Business Development

Steeds meer grote bedrijven zijn geïnteresseerd in cryptocurrencies en ook technologiegigant Microsoft blijft niet achter. Het bedrijf is namelijk op zoek naar een directeur Crypto Business Development.


Nieuwe vacature op Microsofts website

Het Business Development-team voor kunstmatige intelligentie en opkomende technologieën van Microsoft probeert zijn toekomstige web3-strategie uit te bouwen. Om dit te kunnen doen hebben ze crypto experts nodig. De functie zal de basis leggen om de Web 3.0-strategie van Microsoft te ondersteunen en te informeren. Zo staat het vermeld op de website van het bedrijf.

Verder omvat de functie het begeleiden van het uitvoerende team bij belangrijke beslissingen over technologische en product-roadmaps. Ook heeft het te maken met het plannen en implementeren van Microsoft’s web 3.0-partnerschapsmodel, dat infrastructuur en API’s omvat.  Daarin staat het volgende over de rol: 

“Werk smaen met technische teams in het hele bedrijf om te begrijpen wanneer bestaande infrastructuur kan worden benut, verbeterd of gebouwd. Ontwikkel de visie, strategie en roadmap voor het web 3.0-partnerschapsmodel van Microsoft, inclusief infrastructuur en API’s.”


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Microsoft omarmt crypto steeds meer

Gelijktijdig met het plaatsen van een vacature in januari kondigde Microsoft aan dat het Activision Blizzard had gekocht voor 60,4 miljard euro. Microsoft hoopt met deze overname zich ook steeds meer te kunnen mengen in de virtuele wereld en de metaverse.

Vanaf het moment dat Facebook-oprichter Mark Zuckerberg de naam van zijn social media-platform veranderde in Meta, was het bekend dat Microsoft interesse heeft om de Metaverse te betreden.

De meest recente vacatures laten duidelijk zien dat Microsoft vooruitgang probeert te boeken in Web3. Het bedrijf streeft naar waardecreatie op de lange termijn terwijl het zijn roadmap uitwerkt. 

Ervaring in cryptografie, evenals een goed begrip van de technologie en protocollen die ten grondslag liggen aan gedecentraliseerde financiën (DeFi), non-fungible tokens (NFT’s), DAO’s en Web 3.0, zijn allemaal vereist voor deze rol.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten