MicroStrategy Bitcoin
Bitcoin, Tech

MicroStrategy-aandelen stijgen in 1 jaar met 180% door Bitcoin-rally

Het Amerikaans bedrijf MicroStrategy ervaart een periode van opmerkelijke groei. De aandelen van het bedrijf hebben dit jaar een enorme waardestijging doorgemaakt, voornamelijk gedreven door het succes van Bitcoin (BTC).

Recentelijk heeft Bitcoin herhaaldelijk zijn eigen recordhoogtes gebroken, een ontwikkeling die ook zeer positief is voor MicroStrategy. Mede dankzij deze opmars van Bitcoin zijn de aandelen van MicroStrategy dit jaar al met 180% gestegen.

Het succes van Bitcoin en MicroStrategy lijken hand in hand te gaan. Niet gek, aangezien het techbedrijf voor miljarden dollars aan BTC bezit. Recent wist het bedrijf nog eens 12.000 BTC-tokens erbij te kopen op haar balans waardoor het nu in totaal 205.000 BTC bezit. De munten werden gekocht voor ruim $820 miljoen en de totale Bitcoin balans van MicroStrategy is maar liefst $15 miljard waard. 

MicroStrategy aandeel groeit harder dan BTC

Sinds het begin van het jaar is Bitcoin in een sterke opwaartse trend, een zogenaamde bull rally, terechtgekomen. Deze stijging is deels te danken aan de introductie van de eerste Bitcoin Spot Exchange Traded Funds (ETFs) op de Amerikaanse markt, die miljarden dollars aan kapitaal van voornamelijk institutionele beleggers hebben aangetrokken. Als gevolg hiervan is de koers van BTC met meer dan 70% gestegen sinds het begin van het jaar.

Opmerkelijk genoeg heeft MicroStrategy (MSTR), een bedrijf dat sterk investeert in Bitcoin, het zelfs nog beter gedaan met een groei van 180%.

Wanneer we kijken over een periode van een jaar valt op dat het aandeel van MicroStrategy nog beter presteert. Een jaar geleden kon je een aandeel nog opkopen voor ongeveer $230, nu kost hetzelfde aandeel je ruim $1.760. Een toename van maar liefst 660% in 12 maanden tijd, zelfs BTC weet hier niet aan te tippen.

MicroStrategy aandeel schiet omhoog – Bron: TradingView

Micheal Saylor: Bitcoin gaat Goud inhalen

In een interview met CNBC deelde Michael Saylor zijn visie dat hij verwacht dat Bitcoin op termijn meer waard zal worden dan goud, gemeten naar totale marktwaarde. Op dit moment is goud veel meer waard, met een totale marktwaarde van meer dan $14,6 biljoen, terwijl Bitcoin’s marktwaarde op $1,4 biljoen staat, wat neerkomt op tien keer minder dan die van het edelmetaal.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Meeste crypto analisten zijn het eens, bull markt nog maar net begonnen
Bitcoin stijgt in 2024 5x harder dan S&P 500 en NASDAQ
Voormalig Coinbase directeur pijst Bitcoin en haalt keihard uit naar Federal Reserve
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017