Bitcoin Nieuws

MicroStrategy koopt wéér voor $15 miljoen aan Bitcoin

MicroStrategy heeft nog eens $15 miljoen in Bitcoin (BTC) geïnvesteerd. Het bedrijf bezit inmiddels al voor ruim $5.4 miljard aan Bitcoins.


Opnieuw een investering in Bitcoin

Het investeringsbedrijf, dat misschien wel één van de belangrijkste redenen is voor de fenomenale bull-run van dit jaar, heeft onlangs naar buiten gebracht dat het opnieuw $15 miljoen aan BTC heeft gekocht. Met de 15 miljoen dollar kocht het bedrijf 253 extra Bitcoins. Na de aankondiging is het aandeel van MicroStrategy (MSTR) met 3,33% gestegen.

Afgelopen week gaf de wereldwijde financiële dienstverlener BTIG aan dat MicroStrategy de moeite waard was om in te investeren vanwege zijn optimistische houding ten opzichte van crypto en de achterliggende blockchain-technologie. Analisten bij BTIG geloven dat de prijs van Bitcoin tegen 2022 circa $95.000 zou kunnen bereiken. Wat goed is voor BTC, is goed voor MicroStrategy, zegt het bedrijf:

“Wij geloven dat wie in de aandelen investeert, dit moet doen in de wetenschap dat hun investering sterk gecorreleerd is met de prijs van Bitcoin.”

Maar niet iedereen is het daar mee eens. Afgelopen december hebben analisten bij Citi Bank juist aangeraden om de MSTR-aandelen te verkopen. Dit was echter in een tijd waarin de prijs van Bitcoin nog net boven de $23.000 lag. Vorige maand daalde de aandelen van het bedrijf met bijna 20% in enkele dagen na berichten van MicroStrategy-directeuren die miljoenen aan aandelen verkochten.


Waardevolle investering

Michael Saylor, de CEO van MicroStrategy, schreef op Twitter dat het bedrijf nu 91.579 Bitcoins bezit. Deze zijn gekocht voor $2.226 miljard tegen een gemiddelde prijs van $24.311 per Bitcoin. Dit betekent dat de investering van het bedrijf met 144% is gestegen.

MicroStrategy hielp de prijsstijging van BTC vorig jaar op gang door in augustus $250 miljoen in de digitale valuta te investeren. Saylor beweerde destijds dat het ‘een betrouwbare waardeopslagplaats en een aantrekkelijk investeringsobject was met een groter potentieel voor waardevermeerdering op de lange termijn dan het aanhouden van contanten’. Het bedrijf stopte een maand later nog eens $175 miljoen in de valuta. MicroStrategy is sindsdien steeds meer Bitcoin gaan verzamelen.


Bitcoin als ‘safe haven’

Al die tijd heeft Saylor consequent vol lof over Bitcoin gepraat en het beschreven als een ‘safe haven’, vergeleken met ‘digitaal goud’. Zijn bedrijf, dat mobiele software en cloudgebaseerde diensten levert aan andere bedrijven, is ook doorgegaan met het opkopen van de munt. Hij zei het volgende in een CNBC-interview in december:

“Bitcoin is ’s werelds eerste gebouwde safe haven. Het is ontwikkeld, synthetisch goud van farmaceutische kwaliteit.”

Saylor’s argument is dat contant geld onderhevig is aan afschrijving. Bedrijven die veel Amerikaanse dollars aanhouden, moeten overschakelen naar een alternatief actief met een hoog rendement. Bitcoin, dat sinds 2013 meer dan 41.000% is gestegen, is die troef, meent de CEO.

Andere grote bedrijven hebben het advies van Saylor opgevolgd: betalingsbedrijf Square heeft het afgelopen jaar $220 miljoen in de valuta geïnvesteerd. In februari heeft ook het autobedrijf van Elon Musk, Tesla, een aankoop gedaan van $1.5 miljard.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers is opvallend stabiel vlak voor de maandelijkse sluiting Bitcoin koers is opvallend stabiel vlak voor de maandelijkse sluiting
CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving” CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving”
Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten