Bitcoin Nieuws

Aandelenkoers van MicroStrategy daalt met 50% in 17 dagen

De prijscorrectie van Bitcoin raakt niet alleen individuele investeerders, ook grote investeerders voelen de pijn, en dat zelfs op meer dan 1 manier. Gegevens laten namelijk zien dat de aandelenkoers van MicroStrategy in slechts drie weken tijd met meer dan de helft is gedaald.


MicroStrategy blijft BTC kopen

Het MicroStrategy aandeel bereikte vrijdag een dieptepunt van $547. Dit terwijl het aandeel in februari verhandelde tegen iets meer dan $1.300. De volatiliteit van het aandeel is voor een groot deel een reactie op de correctie van de Bitcoin.

Microstrategy (rood) vs. BTC (blauw) – Bron: Tradingview

Ondanks de recente daling van het aandeel hebben de Bitcoin aankopen het bedrijf veel goeds gebracht. In augustus, vlak voor dat MicroStrategy Bitcoin begon te kopen, lag het aandeel slechts rond de $100. Sinds dat het bedrijf grote aantallen BTC-tokens had gekocht schoot de koers omhoog. Het bedrijf heeft nu 91.064 Bitcoin op hun balans staan en de CEO heeft al aangegeven dat het gewoon door blijft gaan met tokens kopen.


Heropleving van obligaties kan ertoe leiden dat investeerders Bitcoin verlaten

Voor Arthur Hayes, voormalig CEO van BitMEX, zou het beleid van de centrale bank er in extreme omstandigheden toe kunnen leiden dat er kapitaal wegvloeit uit de cryptocurrency markt. 

De reden hiervoor, zo legde hij deze week uit in een nieuwe blogpost, is dat de Federal Reserve ervoor zou kunnen kiezen om de rente te verhogen. Dit raakt beleggers over de hele linie waardoor er op zijn beurt een golf van volatiliteit zal ontstaan.

“Ik heb geen model voor een schatting van de verhouding tussen de twee, maar als de wereldwijde fiat-liquiditeit weer echt rendement kan behalen in staatsobligaties, zal er veel geld de Bitcoin/crypto- markt verlaten”, schreef hij.

Arthur Hayes’ grafiek met opties voor inflatiebestrijding. Bron: Twitter

Mocht een dergelijke gebeurtenis zich in de toekomst voordoen, dan zou Bitcoin meer afhankelijk zijn van zijn technologische uitgangspunt. Hayes denkt dat dat uitgangspunt zonder het grote geld aan boord teleurstellend zal zijn. Volgens Hayes is die waarde een stuk lager dan de prijs die je nu betaald voor een Bitcoin.

Bitcoin nieuws

CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving” CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving”
Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin
Bitcoin en Ethereum koers crashen met 7 procent Bitcoin en Ethereum koers crashen met 7 procent
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
XRP koers stijgt omdat de SEC de juridische strijd wil opgeven XRP koers stijgt omdat de SEC de juridische strijd wil opgeven
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten