microstrategy
Beurs, Bitcoin

MicroStrategy kondigt aandelensplitsing van 10 tegen 1 aan

MicroStrategy, het op de Nasdaq genoteerde business intelligence-bedrijf, heeft een aandelensplitsing van 10 tegen 1 aangekondigd voor zowel klasse A- als klasse B-aandelen. Het doel van deze splitsing is om de toegankelijkheid voor investeerders en werknemers te vergroten, aldus het bedrijf op 11 juli.

Splitsing in vorm van een stockdividend

De splitsing zal plaatsvinden in de vorm van een stockdividend, waarbij aandeelhouders van klasse A- en B-aandelen negen extra aandelen per gehouden aandeel ontvangen. Deze nieuwe aandelen zullen naar verwachting worden uitgekeerd na sluiting van de handel op 7 augustus 2024, en de handel in de aangepaste aandelen zal op 8 augustus 2024 beginnen.

MicroStrategy benadrukte dat de splitsing de stemrechten van de aandeelhouders niet zal beïnvloeden.

In hun aankondiging positioneerde het bedrijf zich ook als een Bitcoin-ontwikkelingsbedrijf, met een sterke focus op de ontwikkeling van het Bitcoin-netwerk via hun financiële activiteiten. Het bedrijf heeft Bitcoin verzameld als zijn belangrijkste schatkistreserve, wat hun toewijding aan de integratie van Bitcoin in hun bedrijfsstrategie onderstreept. In een verklaring schreef het bedrijf:

“Als operationeel bedrijf zijn we in staat om zowel kasstromen als opbrengsten uit aandelen- en schuldfinancieringen te gebruiken om Bitcoin te accumuleren, dat dient als onze primaire schatkistreserve.”

Naast Bitcoin-iniatieven ook software-analyseoplossingen voor AI

Naast hun Bitcoin-initiatieven heeft MicroStrategy zich ook gericht op software-analyseoplossingen voor kunstmatige intelligentie (AI).

De aankondiging van de aandelensplitsing komt kort nadat het bedrijf plannen onthulde om meer Bitcoin aan te schaffen. Op 13 juni kondigde MicroStrategy aan een aandelenverkoop van $500 miljoen te willen uitvoeren om meer BTC te kopen. Een dag later verhoogde het bedrijf het verkoopvolume tot $700 miljoen, en uiteindelijk bereikte de verkoop bijna $800 miljoen. Van dit bedrag werd $786 miljoen gebruikt om 11.931 BTC aan te schaffen.

Met deze recente aankoop bezit MicroStrategy nu 226.331 BTC, ter waarde van ongeveer $13,2 miljard.

Beurs nieuws

AEX koers duikt opnieuw omlaag – waar eindigt de daling?
Google-moederbedrijf Alphabet meldt winststijging van 28,6% in tweede kwartaal 2024
AEX koers groen, maar niet overtuigend
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten
Elon Musk: Amerika gaat failliet