Bitcoin Nieuws

MicroStrategy koopt weer 4.167 Bitcoins

MicroStrategy heeft vandaag bekendgemaakt dat het wéér 4.167 Bitcoins heeft gekocht. Het bedrijf heeft de meeste BTC-tokens van alle beursgenoteerde bedrijven.


MicroStrategy bezit nu voor meer dan $6 miljard aan Bitcoin

In een Twitter-bericht zei de CEO, genaamd Michael Saylor, dat het bedrijf in totaal $190,5 miljoen heeft betaald voor de tokens. Dat betekent dat MicroStrategy een gemiddelde prijs van $45.714 per Bitcoin heeft betaald.

De aankoop brengt het totale BTC-bezit van MicroStrategy op 129.218 Bitcoins, ter waarde van ongeveer $6 miljard. MicroStrategy bezit ongeveer drie keer zoveel BTC-tokens dan Tesla. De fabrikant van elektrische auto’s bezit namelijk 48 duizend Bitcoin.


MicroStrategy financiert de aankoop met lening

De aankoop volgt op een recente aankondiging van het bedrijf dat het ongeveer $205 miljoen had geleend om meer BTC tokens te kopen. De leningsovereenkomst was met cryptobank Silvergate Capital en gebruikte de bestaande BTC-holdings van MicroStrategy als onderpand.

De Bitcoin prijs zit weer in de lift. Een groot deel van deze prijsstijging komt door grote bedrijven die grote aantallen Bitcoins kopen. MicroStrategy is er één van, maar ook de enorme aankopen van Terra heeft de BTC prijs flink laten stijgen.

Bitcoin nieuws

Federal Reserve slaat handen ineen met ECB en vier andere centrale banken
El-Erian: ‘Bankencrisis vraagt beter beleid van Federal Reserve’
Willem Middelkoop beveelt Bitcoin aan tijdens bankencrisis
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
Onbekende Ethereum-rivaal schiet met 97 procent omhoog
4 tekenen dat 26.000 dollar het plafond was voor Bitcoin

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten