Bitcoin

MicroStrategy neemt lening van $205 miljoen om meer Bitcoin te kopen

Miljardair Michael Saylor blijft vol inzetten op Bitcoin. Zijn bedrijf, MicroStrategy, heeft onlangs een lening van $205 miljoen afgesloten om meer BTC tokens te kopen.


MicroStrategy blijft Bitcoin kopen

Forbes heeft gemeld dat MicroStrategy eerder deze week een overeenkomst heeft gesloten met op crypto-gerichte geldschieter genaamd de Silvergate Bank. De lening zal worden gebruikt om Bitcoin te kopen en voor algemeen zakelijk gebruik. De voorwaarden van de driejarige lening vereisten dat er ten minste $410 miljoen aan Bitcoin als onderpand moest worden gehouden.

In een verklaring legt Saylor het voordeel van de lening uit en stelt hij dat het MicroStrategy de kans geeft om te groeien en zijn positie verder te versterken door crypto te kopen. Hij voegt eraan toe:

“Met behulp van het kapitaal van de lening hebben we onze Bitcoin effectief omgezet in productief onderpand, waardoor we onze bedrijfsstrategie verder kunnen uitvoeren.”

MicroStrategy begon pas in augustus 2020 met het kopen van cryptovaluta en zou nu ongeveer 125 duizend Bitcoins bezitten. De laatste tijd heeft MicroStrategy verschillende stappen ondernomen om meer BTC te kopen, waaronder het lanceren van een aandelenaanbieding van $1 miljard en het aanbieden van meer dan $1,7 miljard USD aan converteerbare obligaties aan investeerders voor meer liquiditeit.


Wil jij BTC verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins