bitcoin koers
Bitcoin

MicroStrategy koopt weer voor $15 miljoen aan Bitcoins

Michael Saylor heeft aangekondigd dat MicroStrategy nog eens $15 miljoen aan Bitcoin heeft gekocht. Het bedrijf kocht maandag voor dat geld 328 BTC. Dat betekent dat de Bitcoins ongeveer $45.710 per stuk kostten.


MicroStrategy bezit nu bijna 91K Bitcoin

De investering brengt het totaal aantal Bitcoins dat MicroStrategy bezit op 90.859 BTC-tokens ter waarde van $4,3 miljard. Het bedrijf betaalde gemiddeld ongeveer $24.063 per munt.


Een winst van $2 miljard

Het bedrijf investeerde voor het eerst in Bitcoin in augustus 202. Toen kocht het 21.454 munten voor $250 miljoen. MicroStrategy bleef sindsdien BTC kopen en had eind 2020 meer dan 70.000 Bitcoin in bezit. In februari kondigde het bedrijf aan dat het nog eens $900 miljoen aan kapitaal zou ophalen om meer Bitcoins aan te kopen. Deze $900 miljoen werd uiteindelijk een bedrag van meer dan $1 miljard. Met dit kapitaal kocht MicoStrategy nog eens 19.452 munten.

De totale uitgave van MicroStrategy aan Bitcoin bedraagt dus ​​$2,18 miljard, terwijl het bezit van het bedrijf op dit moment ongeveer $4,3 miljard waard is. Dat betekent dat het bedrijf in vijf maanden tijd meer dan $2 miljard zou hebben verdiend als het alle tokens zou verkopen. Er is echter weinig reden om aan te nemen dat dit binnenkort zal gebeuren. Saylor zei eerder dat het kopen van Bitcoin een van de twee bedrijfsdoelen van het bedrijf was.

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen