Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

MicroStrategy niet van plan om Bitcoin te verkopen

MicroStrategy is sinds augustus 2020 een grote speler binnen de Bitcoin-wereld geworden. Destijds kondigde het bedrijf voor het eerst aan Bitcoin te kopen voor op de balans. Inmiddels heeft het met 130.000 Bitcoin voor miljarden dollars aan Bitcoin op de balans staan.

Met het dalen van de koers duiken er echter steeds vaker geruchten op dat het bedrijf weleens in de problemen kan komen. Het kan namelijk zo zijn dat de financiële situatie bij een bepaalde koers dusdanig slecht is, dat het bedrijf moet liquideren om te overleven.

MicroStrategy verkoopt geen Bitcoin

De recent aangenomen Chief Financial Officer, Andrew Kang, geeft aan dat het bedrijf nog altijd voor 100 procent achter de strategie staat. Het bedrijf heeft in het verleden aangegeven de Bitcoin voor de lange termijn te bewaren en heeft geen plannen om te verkopen. Kang herhaalde deze strategie tijdens een recent interview waar hem werd gevraagd naar de geruchten dat MicroStrategy mogelijk moet verkopen.

Kang sprak met The Wall Street Journal waarin hij onthulde dat MicroStrategy blijft vasthouden aan hun strategie en dus aan hun Bitcoin. Belangrijker nog is dat het bedrijf totaal geen druk heeft van aandeelhouders die het bedrijf vragen de Bitcoin te verkopen. Wat dat betreft lijken de belangrijkste mensen ‘aan boord’ als het over de strategie gaat.

“Bitcoin wordt miljoenen waard”

MicroStrategy CEO Michael Saylor is een pure Bitcoin maximalist die verwacht dat Bitcoin in de toekomst miljoenen waard wordt. Ook op persoonlijke basis heeft Saylor een flinke hoeveelheid Bitcoin in bezit. In een interview met Yahoo Finance noemt Saylor Bitcoin “de valuta van de toekomst” en benadrukt hij dat Bitcoin superieur is aan andere cryptocurrency’s.

Wat MicroStrategy betreft geeft hij aan dat er voor het aankopen van Bitcoin geen “prijsdoel” is. Saylor zegt dat het bedrijf blijft kopen, ook tijdens de lokale pieken van de koers. Verder verwacht Saylor dat de totale market cap van Bitcoin ooit de 100 biljoen dollar zal aantikken. Momenteel zitten we net boven de 500 miljard dollar. Daarvoor moet Bitcoin dus nog ongeveer 50x over de kop.

Bitcoin nieuws

Bitcoin stagneert rond $24K en dogecoin koers schiet omhoog Bitcoin stagneert rond $24K en dogecoin koers schiet omhoog
Bitcoin-miners houden nu ongeveer 27% minder Bitcoin vast Bitcoin-miners houden nu ongeveer 27% minder Bitcoin vast
Bitcoin miner Bitfarms maakt $142 miljoen verlies, maar aandeel stijgt met 8,5% Bitcoin miner Bitfarms maakt $142 miljoen verlies, maar aandeel stijgt met 8,5%
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten