analist
Blockchain

Mike Novogratz: “Crisis bij DCG zal niet gepaard gaan met extreme verkoopgolven”

Galaxy Digital CEO Mike Novogratz is niet bang voor een nieuwe crisis als gevolg van de problemen bij de Digital Currency Group (DCG) en Genesis. “Het is geen goed nieuws, maar het zal niet gepaard gaan met extreme verkoopgolven,” aldus Novogratz. In een interview op 10 januari met CNBC’s Squawk Box stelt hij iedereen gerust.

“De vooruitzichten zijn niet vreselijk”

Echt positief kunnen we de uitspraken van Novogratz over de nabije toekomst ook niet noemen. “De vooruitzichten voor crypto zijn niet vreselijk, maar ook niet geweldig. We hebben wat tegenwind op wetgevend niveau die we eerder niet hadden. De meeste mensen moeten in de kosten snijden om deze periode te overleven. Crypto gaat niet weg. Het is op dit moment een redelijk schone markt,” zo gaat Novogratz verder.

Ook verwacht de CEO van Galaxy Digital dat de problemen bij DCG, Genesis, Gemini en in het verlengde daarvan ook Bitvavo zich het komende kwartaal zullen uitspelen. “Ik denk niet dat dit gepaard gaat met extreme verkoopgolven, maar het is zeker geen goed nieuws,” zo spreekt de ondernemer. DCG is een gigantisch conglomeraat binnen de industrie die ook het beheer van Grayscale Investments doet. Grayscale is op zijn beurt weer de beheerder van het grootste Bitcoin-fonds ter wereld.

Niet iedereen is optimistisch

De opinie van Novogratz staat overigens lijnrecht tegenover die van Arcane Research. Die waarschuwden op 4 januari juist voor de voortdurende stress binnen de industrie, waarvan de uitkomst de markt “behoorlijk” kan beïnvloeden. Het beargumenteert onder meer dat een faillissement van de DCG kan betekenen dat zij assets moeten liquideren, waardoor Grayscale mogelijk duizenden Bitcoin moet verkopen. Dat zou wel degelijk extra druk op de markt zetten.

Bitcoin en Ethereum lijken op dit moment in ieder geval weinig last te hebben van het slechte nieuws. Beiden zijn eindelijk even uit hun dalletjes gekropen en kennen de afgelopen dagen juist een kleine opleving. We moeten uiteindelijk nog maar zien in hoeverre deze opwaartse trend een blijvertje is, maar voor nu ziet het er allemaal goed en groen uit.

Blockchain nieuws

Nigeria lanceert ambitieus blockchain-initiatief ‘Nigerium’ voor databeveiliging en nationale integriteit
Wereldwijde cryptohandel verwacht enorme groei in 2024
Portal introduceert PortalPay om drempels voor blockchain gaming te verlagen
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen