Blockchain

Cameron Winklevoss: ‘Er is geen weg vooruit zolang Barry Silbert CEO van DCG blijft’

Cameron Winklevoss, de mede-oprichter van de crypto beurs Gemini, heeft opnieuw een open brief geschreven aan het bestuur van Digital Currency Group, waarin hij zegt dat CEO Barry Silbert “ongeschikt” is om het bedrijf te leiden.

Barry Silbert moet ontslagen worden

In een brief van 10 januari scrheef Winklevoss dat Silbert en Genesis Global Capital – een dochteronderneming van DCG – meer dan 340.000 gebruikers hadden opgelicht die deel uitmaakten van het Earn-programma van Gemini.

Volgens Winklevoss leende Genesis meer dan 2,3 miljard dollar aan Three Arrows Capital, een stap die het cryptobedrijf uiteindelijk een verlies van 1,2 miljard dollar opleverde toen het hedgefonds in juni 2022 faalde. Winklecoss beweerde dat Silbert, DCG en Genesis “een campagne van leugens” hebben uitgerold en dat de Gemini en andere crypto beurzen als Bitvavo daar nu last van hebben.

“Er is geen weg vooruit zolang Barry Silbert CEO van DCG blijft”, aldus Winklevoss. “Hij heeft bewezen ongeschikt te zijn om DCG te leiden en niet bereid en niet in staat om met schuldeisers een oplossing te vinden die zowel eerlijk als redelijk is. Als gevolg hiervan verzoekt Gemini, namens 340.000 Earn-gebruikers, het bestuur van DCG om Barry Silbert als CEO te verwijderen.”

De reactie van Bitvavo

Als reactie op de open brief van Cameron Winklevoss heeft ook Bitvavo een nieuw statement geplaatst. De beurs die is getroffen voor 280 miljoen euro schrijft dat ze op 9 januari een voorstel hebben ontvangen van DCG waarin werd aangeboden om ongeveer 70 procent van het openstaande bedrag van 280 miljoen op acceptabele termijn terug te betalen. Van de resterende 30 procent wil DCG slechts een deel terugbetalen.

Bitvavo schrijft dat het hier niet mee eens is en vinden dat de volle 100% van het bedrag op acceptabele termijn teruggestort zal moeten worden door DCG. Zeker aangezien het bedrijf volgens Bitvavo voldoende middelen heeft voor een volledige terugbetaling.

Tot slot schrijft Bitvavo in zijn nieuwe statement dat ze nog altijd vertrouwen hebben in een goede oplossing. Ook benadrukt de Nederlandse crypto beurs dat de huidige situatie met betrekking tot DCG géén impact zal hebben op de klanten van Bitvavo.

Exchange nieuws

Binance in vergevorderde onderhandelingen om meerderheid in Zuid-Koreaanse beurs Gopax te verkopen
Bitget rapporteert kapitaalinstroom van $700 miljoen en groeiend websiteverkeer in Q2 2024
Goed crypto nieuws? FTX terugbetalingen van $16 miljard starten waarschijnlijk in december
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen