sam-bankman-fried
Exchange

Mike Novogratz: “Sam Bankman-Fried is gestoord en moet naar de gevangenis”

Galaxy Digital CEO Mike Novogratz is van mening dat Sam Bankman-Fried doorgedraaid is en naar de gevangenis moet. Het is volgens Novogratz bizar dat Bankman-Fried in zijn interview met The New York Times aangaf dat hij nooit fraude wilde plegen. 

Hij is gestoord

Na het luisteren van twee interviews is Novogratz tot een duidelijke conclusie gekomen. “Het is verrassend dat zijn advocaten hem laten praten. […] hij is gestoord”, aldus Novogratz. Overigens gaat de CEO van Galaxy Digital ook niet helemaal vrijuit. Hij liet namelijk eerder dit jaar een Luna-tattoo zetten. Luna is onderdeel van het Terra-protocol dat op spectaculaire wijze implodeerde in mei van dit jaar.

Overigens stopte Novogratz niet bij de woorden dat Bankman-Fried gestoord is. Volgens de miljardair zou het goed zijn als de oprichter en voormalig CEO van FTX naar de gevangenis gaat. “De realiteit is dat Sam en zijn kompanen fraude hebben gepleegd. Hij stal geld van mensen en moet naar de gevangenis”, aldus Novogratz over Bankman-Fried.

Novogratz is slachtoffer

Overigens is het niet vreemd dat Novogratz deze mening heeft over Bankman-Fried en de rest van FTX. Galaxy Digital, het fonds van Novogratz, is ook slachtoffer van de problemen bij FTX. In totaal gaat zijn beleggingsfonds voor 76,8 miljoen dollar de boot in. Daarmee verliest Novogratz wederom geld aan oplichterij dit jaar. Eerst was het Luna, waar hij vanwege de tattoo ook een deel van zijn reputatie verloor, en vervolgens FTX.

De meningen binnen de industrie over Bankman-Fried zijn inmiddels wel duidelijk. “Sam Bankman-Fried praat onzin. Hij kan geen normaal antwoord geven of in de camera kijken en graaft een steeds dieper gat voor zichzelf”, aldus een woedende Will Clemente. Vrijwel niemand binnen de industrie lijkt nog enige vorm van sympathie voor Sam Bankman-Fried te hebben.

De conclusie is dat hij met FTX miljoenen mensen voor de gek heeft gehouden om daar zelf rijk van te worden. Uiteindelijk heeft hij ook ‘papieren Bitcoin’ verkocht. Dat wil zeggen Bitcoin die helemaal niet bestaan, waardoor er praktisch gezien meer in omloop komen. Onder andere daarmee heeft hij de hele Bitcoin-gemeenschap schade aangedaan.

Exchange nieuws

Cyvers detecteert verdachte transacties in WazirX’s Safe Multisig-wallet
FTX bereikt een schikking met de CFTC van bijna $13 miljard
Bitfinex Derivatives en Thalex kondigen samenwerking aan om crypto-opties en futures te versterken
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers