Newsbit

goud

Miljardairs verkiezen Bitcoin en Ethereum over goud

goud

Jamie Dimon, de CEO van JPMorgan, stelde onlangs dat Bitcoin waardeloos was. Twee bekende miljardairs zijn het daar echter niet mee eens. Bitcoin is goed, maar ze zeggen allebei dat Ethereum nog veel beter is.


Ethereum vs Bitcoin

Tijdens een interview met CNBC, zei Barry Sternlicht, de mede-oprichter van Starwood Capital Group dat hij Bitcoin heeft gekocht omdat elke regering op het westelijk halfrond oneindig veel geld drukt. Het is dus een middel tegen inflatie geworden.

Sternlicht heeft naar schatting een vermogen van ongeveer $4,4 miljard en staat bekend om zijn investeringen in de vastgoedmarkt via Starwood Capital Group. De beleggingsonderneming werd opgericht in 1991 en heeft naar verluidt voor ongeveer $95 miljard aan activa onder beheer.

Sternlicht werd gevraagd naar zijn mening over Jamie Dimons negatieve uitspraken over Bitcoin. Sternlicht zei:

“Goud is ook een beetje waardeloos, net als zilver. Ze hebben een aantal industriële toepassingen, maar ze zijn van ondergeschikt belang. De reden dat ik Bitcoin bezit, is omdat de Amerikaanse regering en elke regering op het westelijk halfrond nu tot het einde der tijden geld drukt”.

Mark Cuban, eigenaar van Dallas Mavericks, heeft een nettowaarde van $4,3 miljard. Hij herhaalde soortgelijke uitspraken toen hij woensdag bij de CNBC sprak. Cuban zei dat Bitcoin “beter is dan goud”. Verder zei hij dat hij denkt dat Ethereum de “meeste voordelen” heeft als investering. Verder zei hij het volgende:

“Bitcoin is in feite een domme munt, het heeft geen ander doel dan een waardeopslag en het is waanzinnig volatiel. Ethereum, waar ik een deel van bezit, is een programmeerbare Bitcoin en er zijn talloze andere munten die op dat systeem zijn gebouwd.”

“Ik ben erg geïnteresseerd geraakt in blockchain-technologie als geheel. Het digitale grootboek gaat alles veranderen”, voegde hij eraan toe.


Tegengeluid

Niet elke miljardair is echter groot fan van cryptocurrencies. Larry Fink, de voorzitter van ‘s werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock ($9,4 biljoen onder beheer) verklaarde dat hij “waarschijnlijk meer in het Jamie Dimon-kamp zit”.

“Ik heb weinig verstand van Bitcoin en waar het naartoe gaat, dus ik kan je niet zeggen of het $80K of $0 gaat worden. Maar ik geloof wel dat er een grote rol is weggelegd voor een gedigitaliseerde valuta,” zei hij.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top