Nieuws, Trending

Minen van cryptocurrency door Samsung veel zuiniger

De productievleugel van Samsung heeft een nieuw productieproces voor zijn chips gelanceerd die van zijn 7 nanometer (nm) Low Power Plus (7LPP) gebruik maakt. Deze zou zijn energieverbruik met maximaal 50% kunnen verminderen.

Positieve gevolgen voor crypto-miners

Het nieuwe productieproces is gebaseerd op de extreme ultraviolet (EUV) lithografie technologie. Dit zorgt ervoor dat de nieuwe 7LPP-chips dichter (gebied efficiënt) en energie-efficiënt zijn, wat positieve gevolgen zou kunnen hebben voor crypto-miners. De reden hiervoor is dat energiekosten een cruciale factor zijn in de winstgevendheid van de sector.

Ontwikkeling gaat rap

De ontwikkeling in mining-apparatuur gaat in een rap tempo. De chips die hiervoor gebruikt worden, worden steeds kleiner en steeds efficiënter. Volgens Samsung is het nieuwe 7LPP-procesknooppunt een grote vooruitgang in de technologische roadmap van Samsung Foundry en zou het de weg kunnen banen voor de productie van 3 nm-chips.

Internet of Things

Volgens Samsung is 7LPP een technologische duw in de richting van kunstmatige intelligentie (AI), het internet der dingen (IoT), netwerken, automotive, 5G en bedrijfs- en hyperscale datacenter die dit allemaal mogelijk zal maken. Hiermee impliceerde het bedrijf dat de eerste chips om te gebruiken gericht zijn op mobiele en high performance computing (HPC) -toepassingen.

Revolutionaire mijlpaal

De Executive Vice President ‘Charlie Bae’ van Samsung’s team voor verkoop en marketing, zei dat de introductie van het nieuwe 7LPP-knooppunt een revolutionaire mijlpaal is in de halfgeleiderindustrie. Volgens Bae is dit de “fundamentele verschuiving” van de productie van wafels en zal dit een “optimale keuze zijn, die niet alleen voor mobiel en HPC, maar ook voor een breed scala aan geavanceerde toepassingen beschikbaar zal zijn.”