Bitcoin minen, miner
Bitcoin

Miners zijn bullish: Hashrate Bitcoin netwerk op een all-time high

De hashrate van Bitcoin is in maart naar een nieuwe recordhoogte gestegen. Dat betekent dat miners weer bullish zijn over de toekomst van Bitcoin. Volgens Nico Smid van Digital Mining Solutions is dat het gevolg van de gestegen Bitcoin koers, waardoor voorheen niet-winstgevende miners weer rendabel op het stroomnet gezet konden worden.

Het aanzetten van onder andere die ouder miners heeft de hashrate van Bitcoin met 14,7% laten stijgen sinds de start van 2024.

Hashprijs van Bitcoin stijgt met de koers mee

Net als de Bitcoin koers is de hashprijs ook flink gestegen. De hashprijs geeft aan hoeveel miners gemiddeld verdienen per eenheid aan computerkracht. Hoe hoger de hashprijs, hoe winstgevender miners zijn.

De hashrate van Bitcoin begon het jaar op 511 EH/s en eindigde het eerste kwartaal op 586 EH/s. Dat geeft aan dat miners meer vertrouwen in de toekomst krijgen. Wat dat betreft zijn ze net als investeerders. Als de koers stijgt, springen ze allemaal weer op Bitcoin.

Op 11 maart bereikte de hashrate zelfs een all-time high met een 7-daags gemiddelde van 631 EH/s. Niet geheel ontoevallig bereikte de Bitcoin koers rond die datum, namelijk op 14 maart, ook zijn voorlopige all-time high van 73.800 dollar.

Transactiekosten dalen, maar miners blijven scoren

Ondanks het feit dat de transactiekosten op de blockchain van Bitcoin de eerste dagen van maart in een daling zaten, bleven de miners gigantische omzetten genereren.

Zodanig zelfs, dat de mining-omzetten op 10 maart een all-time high bereikten.

Voor gebruikers van het netwerk is het natuurlijk niet slecht als de transactiekosten dalen, want dat maakt het goedkoper om Bitcoin te gebruiken. Miners zijn er over het algemeen minder blij mee, want die verliezen daarmee natuurlijk omzet.

Wat de halving betreft lijk de industrie een afwachtende houding aan te nemen. 65% van de klanten van Smid geven aan tot na de halving te wachten met het kopen van nieuwe miners.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Is dit het geheime wapen van Bitcoin?
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Derivatenmarkt wijst op optimisme rond Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging