Nieuws

Mining gigant Bitmain neemt Bitcoin Cash Wallet startup over

De cryptocurrency mining gigant Bitmain heeft aangekondigd dat het de startup heeft verworven achter een open-source Bitcoin-geldportefeuille genaamd Telescope.

Directe Bitcoin (BTC) transacties

De op de browser-gebaseerde portemonnee werd eerder dit jaar gelanceerd met als doel om directe Bitcoin-contante transacties mogelijk te maken. Op dit moment werkt Telescope met Google Chrome en Mozilla Firefox. Dit wil het team na de overname uitbreiden naar andere platforms. Transacties worden via een beveiligde browserextensie rechtstreeks door de browser van de gebruiker ondertekend. Volgens de organisatie is het opslaan van fondsen op deze manier voor de gebruiker net zo veilig dan wanneer er losse portemonnees worden gebruikt.

Eenvoudig maar belangrijk

Volgens Nishant Sharma, de vertegenwoordiger van Bitmain, is de release van Telescope een eenvoudige maar erg belangrijke innovatie in het bitcoin-cash ecosysteem. “Cryptocurrency wallets die browser-embedded  zijn, is een erg veelbelovende technologie. Ons ontwikkelteam doet hierom zeer interessant werk. We kijken ernaar uit om met hen samen te werken aan het Telescope-project en toekomstige Bitcoin-cashprojecten.”

6 procent

Op het moment van schrijven bezit Bitmain bijna 6% van het totale contante geld van Bitcoin. Het bedrijf is voor wat betreft deze controverse opgekomen, aangezien het zijn belangen heeft gedevalueerd door de beursmarkt in 2018 en dat het momenteel een beursintroductie in Hong Kong aan het plannen is.