Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Mining moeilijkheidsgraad en hashrate van Dogecoin bereiken ATH

Zowel de mining moeilijkheidsgraad als de hashrate van Dogecoin (DOGE) zijn ondanks de recente prijsprestaties op een hoog niveau. Dit blijkt uit nieuwe cijfers afkomstig van Messari. Beide indicatoren hebben een nieuwe All-Time-High (ATH) neergezet.


Hoge hashrate & moeilijkheidsgraad

Een hoge hashrate van een cryptocurrency kan inmiddels worden beschouwd als een eis die handelaren en miners hebben. Zo’n hoge hashrate en netwerkmoeilijkheid worden namelijk vaak als een positief signaal beschouwd. Dit omdat het laat zien dat miners geïnteresseerd zijn in het ondersteunen van blokverwerking op het netwerk en het houden van een gestage stroom van nieuwe munten op de markt.

Een nadeel van een hogere hashrate is dat miners meer middelen besteden aan het verwerken van nieuwe blokken. Dit gezien het feit dat de moeilijkheidsgraad van het netwerk over het algemeen in verhouding toenemen met de hashrate. Er zijn enkele gebeurtenissen om dit tegen te gaan, zoals Bitcoin doet met zijn halvings-evenementen.


Wil jij Dogecoin verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Dogecoin prijsprestaties

Om miners op het netwerk te houden, is de prijs van de token die gemined word van groot belang. Over de afgelopen 120 dagen is de winstgevendheid van DOGE-minen gedaald. Het is hierdoor van belang dat hier snel verandering in komt om geen miners te verliezen. Ondanks het recente herstel van de markt, is de waarde van Dogecoin sinds januari met circa 30% gedaald.

In maart steeg Dogecoin met 14%. Dit kwam nadat bekend werd gemaakt dat de memecoin toegevoegd werd aan diverse Bitcoin-geldautomaten. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten