Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Ministerie van Financiën Vietnam waarschuwt voor risico’s cryptohandel

De financiële autoriteiten van Vietnam hebben publiekelijk een waarschuwing naar buiten gebracht voor de risico’s van investeren in cryptocurrencies. Dit komt door het feit dat de industrie (nog) niet gereguleerd is in Vietnam.


Verklaring autoriteiten Vietnam

De Vietnamese autoriteiten hebben dan ook een duidelijke verklaring naar buiten gebracht: “Vietnam heeft geen wetgeving aangenomen die betrekking heeft tot de uitgifte, handel en uitwisseling van virtuele valuta’s en virtuele activa’s.”

Dit betekent dat virtuele valuta’s momenteel geen deel uitmaken van de Vietnamese effectenwetten. In Vietnam zijn er tevens slechts 2 beurzen die effecten mogen verhandelen: de Hanoi Stock Exchange en de Ho Chi Minh Stock Exchange.

Dit houdt echter ook niet in dat de overheid van Vietnam een verbod legt op cryptocurrencies. Er is inmiddels een speciale onderzoeksgroep opgericht binnen het ministerie om de crypto-industrie volledig te onderzoeken. Hier moet het team vervolgens een cryptoreguleringsbeleid voor ontwikkelen, die dan door de regering van Vietnam bekeken zal worden. Op basis hiervan zal worden besloten om het voorgestelde cryptoreguleringsbeleid aan te nemen of hier nog enkele aanpassingen in te doen. Alhoewel nog niet bekend is hoe dit er precies voor Vietnam uit gaat zien, zijn het wel positieve ontwikkelingen.


Crypto enorm volatiel

De regering van Vietnam heeft hiermee simpelweg een waarschuwing afgegeven, nu de cryptocurrency-wereld enorm volatiel is. Waar enorme winsten geboekt kunnen worden, kunnen ook enorme verliezen geboekt worden. Hiernaast is er in Zuidoost-Azië een nieuw cryptocurrency platform gelanceerd met de naam ‘Pi Network’. Dit platform komt echter niet zonder problemen, want sommigen maken zich grote zorgen dat het een groot piramidespel is. Het Pi Network mist momenteel nog de transparantie van een legitiem blockchain-project en dat zorgt voor problemen.

Er zijn dus verschillende mogelijkheden om grote verliezen te lijden in de crypto-wereld. Hier wil de regering van Vietnam hun bevolking voor beschermen, dat ze nu doen door middel van een waarschuwing, terwijl ze bezig zijn met een mogelijk cryptoreguleringsbeleid. Cryptocurrency is in 2018 al verboden als betaalmiddel in Vietnam, maar mag wel gewoon worden aangeschaft voor bijvoorbeeld waardevermeerdering. Het is nog niet bekend wanneer de overheid van Vietnam precies met een cryptoreguleringsbeleid zal komen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten