Bitcoin

MLB Club Oakland A’s accepteert nu Bitcoin voor nieuwe seizoenskaarten

Het professionele Amerikaanse honkbalteam de Oakland Athletics (A’s) heeft bekend gemaakt dat zij vanaf nu Bitcoin (BTC) accepteren als betaalmiddel voor hun seizoenkaarten. Hierdoor kunnen volledige suites worden gekocht door gebruik te maken van de top cryptocurrency.


Acceptatie van Bitcoin & korting

Om de nieuwe betaaloptie te promoten, geeft het honkbalteam momenteel kortingen wanneer er met BTC betaald wordt. Dit heeft het team bekend gemaakt via het sociale netwerk van Twitter.

In eerste instantie zullen enkel seizoenskaarten voor 2021 gekocht worden met behulp van BTC, maar verwacht wordt dat dit in de nabije toekomst uitgebreid wordt naar onder andere merchandise van het team.

Volgens de aankondiging zullen de Oakland A’s nu tot 1 april 2021 een volledig seizoen voor zes personen verkopen, in ruil voor een enkele Bitcoin. Suites bieden een manier voor groepen groter dan vier (4) om te genieten van een honkbalwedstrijd. Een privésuite voor maximaal zes personen kost $594 per wedstrijd en de prijzen voor het reguliere seizoen bedragen $64.800 voor het gehele honkbalseizoen.


Bitcoin-betaling ongeveer 13% goedkoper

Hiermee sluit het team zich aan bij de recente trends. Zo hebben enkele NBA teams bijvoorbeeld Bitcoin inmiddels ook al geaccepteerd voor hun seizoenskaarten en voor team-merchandise. De NBA zelf, de organisatie achter de populaire Amerikaanse basketbalcompetitie, heeft inmiddels ook een blockchain-adviesraad opgericht.

Om te betalen met Bitcoin, moeten geïnteresseerden contact opnemen met het honkbalteam via een speciaal opgerichte e-mail. Vervolgens zal het team alle benodigde informatie sturen dat nodig is voor de BTC-betaling. Het team is verheugd om Bitcoin nu als één van de nog weinige teams te accepteren als betaalmiddel voor wedstrijdtickets. Hoeveel Bitcoin betaald moet worden voor een suite is geheel afhankelijk van de waarde van BTC. Hierdoor fluctueert het BTC-bedrag vrijwel constant.

De suites bieden naast plaats voor 6 mensen ook gratis snacks en een eigen toilet. Het huidige Bitcoin-aanbod zal 1 april aflopen en tegen de huidige BTC-prijzen is het ongeveer 13% goedkoper om de suites te betalen met behulp van Bitcoin.

Bitcoin nieuws

MicroStrategy koers veel te hoog ten opzichte van Bitcoin
Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?