Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

NBA richt blockchain-adviesraad op

De National Basketball Association, ofwel de NBA afgekort, heeft een speciale blockchain-adviesraad opgericht dat wordt geleid door bekende NBA miljardairs. Hiermee treden de NFT-verzamelobjecten nu ook de Amerikaanse basketbalmarkt op.


Populariteit NBA Top Shot geëxplodeerd

Met name de NFT-pakketten onder de noemer ‘NBA Top Shot’ zijn enorm populair geworden. Om de verschillende manieren binnen de blockchain-wereld te verkennen, is de blockchain-adviesraad nu opgericht. De organisatie is namelijk erg positief over de relatief nieuwe technologie en wil hier dan ook graag gebruik van gaan maken.

De NBA Top Shot-verzamelcollectie is een digitale verzameling NBA-hoogtepunten, in de vorm van videomomenten, die kunnen worden verkregen door pakketten te kopen die via een veiling zijn gekocht en die slechts een bepaald aantal keren kunnen worden gereproduceerd. Hierdoor kunnen deze momenten verhandeld worden op de marktplaats van de bijkomende app. Deze NBA NFT’s worden dan ook inmiddels al officieel door de NBA gelicentieerd. Vervolgens worden ze door het blockchain bedrijf Dapper Labs verkocht. Deze NFT’s blijken een succes, want in korte tijd is de populariteit ervan geëxplodeerd.


Acceptatie blockchaintoepassingen blijft groeien

De blockchain-adviesraad bestaat momenteel uit zes personen, waaronder Mark Cuban, Vivek Ranadive en Joe Tsai. Al deze personen zijn tevens eigenaren van deelnemende NBA teams. Het doel van de adviesraad, naast de implementatie van blockchain binnen de NBA, is om hun bereik in deze relatief nieuwe wereld te vergroten.

Hiermee blijft de acceptatie van blockchaintoepassingen binnen de sportwereld steeds verder toenemen. Met name 2020 en het begin van 2021 zijn goed geweest voor de blockchain-technologie binnen deze wereld, waarbij cryptocurrencies steeds vaker ingezet worden als betaalmiddel voor onder andere gametickets en merchandise bij verschillende sportclubs.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten