Bitcoin

Moeilijkheidsgraad van Bitcoin-mining daalt dit jaar voor het eerst

Het is voor het eerst sinds november van afgelopen jaar dat de moeilijkheidsgraad van Bitcoin (BTC) gedaald, met een correctie van bijna 1,5%.


Positieve reeks doorbroken

Deze zet volgt een lange opvolging van positieve moeilijkheidsaanpassingen op. De afgelopen 6 keer dat er zo’n moeilijkheidsaanpassing gedaan werd, nam de moeilijkheid steeds toe. Hierdoor wist de hash-snelheid van BTC keer op keer recordhoogtes te bereiken.

Deze gemiddelde hash-snelheid is over de afgelopen 2 weken gedaald naar circa 197 exahashes per seconde (EH/s). Hiernaast overschreed de gemiddelde bloktijd de doelstelling van 10 minuten. Deze bleek nu namelijk gemiddeld 10 minuten en 9 seconden te zijn, een overschrijding van 9 seconde van de doelstelling.

Doordat de moeilijkheid van het minen van BTC nu iets lager is, wordt het voor miners iets makkelijker om het volgende geldige blok op te lossen.


Wil jij Bitcoin verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Opvallend kenmerk van BTC-protocol

Dat deze moeilijkheidsgraad aan te passen is, is één van de meest opvallende kenmerken van het BTC-protocol. Iedere 2 weken, of 2.016 bevestigde blokken, wordt de moeilijkheidsgraad voor het minen van BTC aangepast. Dit wordt vervolgens aangepast op het gemiddelde van de 2.016 bevestigde blokken. Vervolgens wordt het dus moeilijker of makkelijker gemaakt om BTC te minen.

Dit zorgt er echter wel voor dat de 10 minuten doelstelling per blok eenvoudiger kan worden gegarandeerd. Volgens Denver Bitcoin, een bekende Bitcoin-miner, zou de correctie van -1,49% wel eens de enige van het jaar kunnen zijn. Of dit daadwerkelijk zo is, is nog even afwachten.

Bitcoin nieuws

Morgan Creek Capital: Boomers gaan $300 miljard in Bitcoin investeren
Crypto analist: Bitcoin gepiekt, het is tijd voor altcoins
Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?