Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Moeilijkheidsgraad van Bitcoin-mining daalt dit jaar voor het eerst

Het is voor het eerst sinds november van afgelopen jaar dat de moeilijkheidsgraad van Bitcoin (BTC) gedaald, met een correctie van bijna 1,5%.


Positieve reeks doorbroken

Deze zet volgt een lange opvolging van positieve moeilijkheidsaanpassingen op. De afgelopen 6 keer dat er zo’n moeilijkheidsaanpassing gedaan werd, nam de moeilijkheid steeds toe. Hierdoor wist de hash-snelheid van BTC keer op keer recordhoogtes te bereiken.

Deze gemiddelde hash-snelheid is over de afgelopen 2 weken gedaald naar circa 197 exahashes per seconde (EH/s). Hiernaast overschreed de gemiddelde bloktijd de doelstelling van 10 minuten. Deze bleek nu namelijk gemiddeld 10 minuten en 9 seconden te zijn, een overschrijding van 9 seconde van de doelstelling.

Doordat de moeilijkheid van het minen van BTC nu iets lager is, wordt het voor miners iets makkelijker om het volgende geldige blok op te lossen.


Wil jij Bitcoin verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Opvallend kenmerk van BTC-protocol

Dat deze moeilijkheidsgraad aan te passen is, is één van de meest opvallende kenmerken van het BTC-protocol. Iedere 2 weken, of 2.016 bevestigde blokken, wordt de moeilijkheidsgraad voor het minen van BTC aangepast. Dit wordt vervolgens aangepast op het gemiddelde van de 2.016 bevestigde blokken. Vervolgens wordt het dus moeilijker of makkelijker gemaakt om BTC te minen.

Dit zorgt er echter wel voor dat de 10 minuten doelstelling per blok eenvoudiger kan worden gegarandeerd. Volgens Denver Bitcoin, een bekende Bitcoin-miner, zou de correctie van -1,49% wel eens de enige van het jaar kunnen zijn. Of dit daadwerkelijk zo is, is nog even afwachten.

Bitcoin nieuws

Tesla heeft inmiddels 90% van Bitcoin verkocht Tesla heeft inmiddels 90% van Bitcoin verkocht
Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Dan Tapiero: “Bitcoin is een enorme kans voor Blackrock” Dan Tapiero: “Bitcoin is een enorme kans voor Blackrock”
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin maakt zich op voor één van de grootste bullmarkten in de geschiedenis Bitcoin maakt zich op voor één van de grootste bullmarkten in de geschiedenis
Shiba Inu-team maakt gemeenschap nieuwsgierig met nieuwe video Shiba Inu-team maakt gemeenschap nieuwsgierig met nieuwe video
900 miljoen XRP ontgrendeld uit escrow-wallet 900 miljoen XRP ontgrendeld uit escrow-wallet
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten