Ethereum (ETH)
Ethereum

Moeilijkheidsgraadbom Ethereum uitgesteld, maar netwerkadoptie stijgt nog altijd

De ontwikkelaars van het Ethereum-netwerk hebben besloten de moeilijkheidsgraadbom uit te stellen.

Het effect van de moeilijkheidsgraadbom is dat mining extreem moeilijk wordt op Ethereum en daarmee hopen de ontwikkelaars iedereen richting Proof-of-Stake te pushen. Nu is deze digitale bom twee maanden uitgesteld en daarmee lijkt ook The Merge weer wat verder weg.

Ethereum adoptie in de lift

Ondanks de enorme bearish sentimenten in de markt en de moeilijkheden rondom de stap naar Proof-of-Stake, blijft de adoptie van het Ethereum netwerk groeien. Het dagelijkse transactietotaal ligt sinds december 2020, op één dag na, boven de 1 miljoen transacties. Het in kaart brengen van de dagelijkse transactiehoeveelheid is een goede manier om de capaciteit van een netwerk te peilen.

Ook het aantal unieke adressen zit nog altijd in de lift. Sinds de eerste grote piek van december 2017 is Ethereum op dit vlak niet in een zone van vertraging terechtgekomen. Op het moment van schrijven zijn er ongeveer 198 miljoen unieke Ethereum-wallets. Daarmee is dat aantal met een factor 14,5 toegenomen sinds 7 december 2017.

De Ethereum koers heeft het zwaar

Het netwerk mag dan enorm goed presteren, maar om dat op de lange termijn vol te houden moet ook de koers bijblijven. Als de Ethereum koers zo blijft presteren als het nu doet, dan is de kans immers groot dat mensen in andere dingen gaan investeren. Decentralized Finance en Non-Fungible Tokens zijn leuk, maar als je overal verlies op maakt, dan raak je natuurlijk snel je aandacht kwijt.

Op het moment van schrijven is Ethereum in de afgelopen 24 uur meer dan 11 procent van zijn market cap kwijtgeraakt. Voor de afgelopen 7 dagen staat er zelfs een min van bijna 32 procent. Daarmee heeft Ethereum momenteel nog een market cap van 157 miljard dollar, die ongeveer drie keer kleiner is dan de market cap van 476 miljard dollar van Bitcoin.

Ethereum nieuws

Mysterieuze whale verkoopt voor miljoenen dollars aan Ethereum
Bankgigant lanceert door goud gedekte cryptomunt voor particulieren
Grayscale verwacht binnenkort Ethereum ETF, ondanks stilte van SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen