MoneyGram Sign
Stablecoin

MoneyGram ontwikkelt op Stablecoin gebaseerd transferplatform

Het bedrijf MoneyGram International is bezig met het creëren van een op stablecoins gebaseerd platform voor geldoverdrachten.

MoneyGram werkt samen met Stellar-blockchain

Betalingsgigant MoneyGram bereidt zich voor om in samenwerking met de Stellar-blockchain een dienst te introduceren waarmee klanten stablecoins kunnen overboeken en snel naar harde valuta kunnen converteren. Deze actie zou kunnen helpen bij de acceptatie van digitale valuta.

Gebruikers met digitale wallets op de Stellar-blockchain kunnen hun bezit omzetten in Circle USDC stablecoin. Ze kunnen dit vervolgens uit laten betalen via het MoneyGram-netwerk.

Geldovermakingen worden steeds populairder in opkomende economieën, maar er is ook kritiek op stablecoins na de Terra UST-implosie. Volgens Dante Disparte, Chief Strategy Officer en Head of Global Policy bij Circle, lijkt een ontkoppeling van de dollar onwaarschijnlijk met de USDC munt. Dit is de stablecoin die wordt gebruikt in de relatie van MoneyGram met Stellar, omdat de valuta volledig wordt gedekt door veilige liquide activa.

In oktober werkte MoneyGram al samen met Stellar om een crypto-overmakingsservice te bouwen en in november lanceerden ze een testprogramma.

De Stellar Development Foundation (SDF) is onlangs een samenwerking aangegaan met Mercado Bitcoin, de grootste exchange van Latijns-Amerika. Ze gaan een van de negen projecten ontwikkelen die zijn gekozen voor de LIFT Challenge Real Digital. Dit is een samenwerkingsomgeving van de Braziliaanse Centrale Bank om gebruiksscenario’s voor een digitale valuta van de centrale bank (CBDC) te verkennen.

Stablecoin nieuws

S&P Global: Amerikaanse wet baant de weg voor banken om stablecoins uit te geven
Venezuela gebruikt Tether om Amerikaanse sancties te omzeilen
Tether heeft sinds uitbreiding naar TON al $60 miljoen aan uitgiftes geplaatst
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?