Stablecoin Nieuws

MoneyGram ontwikkelt op Stablecoin gebaseerd transferplatform

Het bedrijf MoneyGram International is bezig met het creëren van een op stablecoins gebaseerd platform voor geldoverdrachten.

MoneyGram werkt samen met Stellar-blockchain

Betalingsgigant MoneyGram bereidt zich voor om in samenwerking met de Stellar-blockchain een dienst te introduceren waarmee klanten stablecoins kunnen overboeken en snel naar harde valuta kunnen converteren. Deze actie zou kunnen helpen bij de acceptatie van digitale valuta.

Gebruikers met digitale wallets op de Stellar-blockchain kunnen hun bezit omzetten in Circle USDC stablecoin. Ze kunnen dit vervolgens uit laten betalen via het MoneyGram-netwerk.

Geldovermakingen worden steeds populairder in opkomende economieën, maar er is ook kritiek op stablecoins na de Terra UST-implosie. Volgens Dante Disparte, Chief Strategy Officer en Head of Global Policy bij Circle, lijkt een ontkoppeling van de dollar onwaarschijnlijk met de USDC munt. Dit is de stablecoin die wordt gebruikt in de relatie van MoneyGram met Stellar, omdat de valuta volledig wordt gedekt door veilige liquide activa.

In oktober werkte MoneyGram al samen met Stellar om een crypto-overmakingsservice te bouwen en in november lanceerden ze een testprogramma.

De Stellar Development Foundation (SDF) is onlangs een samenwerking aangegaan met Mercado Bitcoin, de grootste exchange van Latijns-Amerika. Ze gaan een van de negen projecten ontwikkelen die zijn gekozen voor de LIFT Challenge Real Digital. Dit is een samenwerkingsomgeving van de Braziliaanse Centrale Bank om gebruiksscenario’s voor een digitale valuta van de centrale bank (CBDC) te verkennen.

Stablecoin nieuws

Binance, Bybit en OKX zetten USDT en USDC stortingen op Solana stop
Stablecoin-uitgever Circle start veelbelovende samenwerking met Apple Pay
Amerikaanse banken lanceren, samen met Federal Reserve, test voor digitale dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten