Cryptocurrency Mining
Blockchain

Montana ‘recht om te minen’ crypto-wet passeert het Huis

Het wetsvoorstel dat tot doel heeft de rechten van crypto-miners in Montana in de Verenigde Staten te waarborgen, heeft succesvol de derde lezing in het Huis van Afgevaardigden van de staat doorstaan. Het enige wat nog nodig is om de wet van kracht te laten worden, is de ondertekening door de gouverneur.

Crypto-mining mag niet meer gehinderd worden in Montana

Op 12 april werd tijdens de derde lezing het Wetsvoorstel nummer 178, dat lokale autoriteiten verbiedt cryptomining-activiteiten te hinderen, aangenomen met 64 stemmen voor en 35 stemmen tegen. Het wetsvoorstel werd al in februari goedgekeurd door de Senaat en ligt nu ter goedkeuring bij gouverneur Greg Gianforte. Hoewel de gouverneur het recht heeft om het wetsvoorstel te vetoën, wordt verwacht dat hij het zal ondertekenen omdat hij, net als de sponsor van het wetsvoorstel, lid is van de Republikeinse partij, aldus senator Daniel Zolnikov.

Het wetsvoorstel heeft als doel het “recht op het delven van digitale activa” vast te stellen, terwijl het ook discriminatie van elektriciteitstarieven die aan cryptocurrency-miners worden berekend verbiedt. Het beschermt ook mijnbouwactiviteiten die thuis plaatsvinden en beperkt de bevoegdheid van lokale overheden om bestemmingswetten te gebruiken om cryptomining-activiteiten te belemmeren.

Daarnaast verbiedt het wetsvoorstel extra belastingen op het gebruik van cryptocurrency als betaalmiddel en classificeert het ‘digitale activa’, waaronder cryptocurrencies, stablecoins en non-fungible tokens (NFT’s), als ‘persoonlijk eigendom’.

Eén belangrijke verandering doorgevoerd

Het gewijzigde wetsvoorstel bevat één belangrijke verandering ten opzichte van het oorspronkelijke ontwerp: Artikel 3 is aanzienlijk ingekort. De oude versie van Sectie 3 besloeg bijna drie volle pagina’s en bevatte enkele artikelen die niets te maken hadden met het onderwerp van crypto-mining. Het nieuwe hoofdstuk 3 beperkt de macht van lokale autoriteiten tot drie specifieke gebieden. Ze kunnen geen extra eisen opleggen aan mijnbouwfaciliteiten dan die van datacenters. Daarnaast kan de overheid de crypto-mining niet voorkomen, zowel in industriële gebieden als in privéwoningen.

In april is een wetsvoorstel dat crypto-miners beschermt tegen discriminerende regelgeving en belastingen aangenomen door zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat in de staat Arkansas. Het wacht nu op de beslissing van de gouverneur.

Blockchain nieuws

Storm Partners lanceert nieuwe Web3-innovatie-sandbox “Lightningbox” in Genève
Nigeria blijft bovenaan Google-zoekopdrachten voor “Bitcoin” ondanks hardhandig optreden
Australische overheid verbiedt gebruik van crypto en creditcards voor online gokken
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken