800px-Morgan_Stanley_Headquarters_5903796680
Bitcoin

Morgan Stanley is eerste Amerikaanse bank die Bitcoin fonds aanbiedt

Morgan Stanley is de eerste Amerikaanse bank die klanten toegang geeft tot Bitcoin fondsen, zo heeft de CNBC vandaag gemeld. De bank deelde vandaag het nieuws met grote vermogensbeheerders.


Alleen klanten met meer dan $2 miljoen mogen investeren

Er worden drie fondsen aangeboden: twee van het cryptobedrijf van Galaxy Digital, en een derde is een gezamenlijke inspanning van NYDIG en FS Investments.

De minimuminvesteringen voor Galaxy Bitcoin Fund LP is $25.000 en voor de Galaxy Institutional Bitcoin Fund LP is het minimum $5 miljoen. De minimum inleg voor het derde fonds, genaamd /FS NYDIG Select Fund’ is ook $25.000. Wel geeft Morgan Stanley alleen toegang aan klanten met ten minste $2 miljoen op de bank. De bank beperkt de investeringen ook tot 2,5% van het nettovermogen van een klant.

Meer grote banken hebben de afgelopen zes maanden interesse getoond in de cryptomarkt. Dit heeft natuurlijk te maken met de enorme opkomst van de BTC prijs. Een jaar geleden daalde de prijs van Bitcoin tot $4.000. Sindsdien is Bitcoin explosief gestegen; het bereikte zaterdag een nieuw record van $61.000 en ligt nu rond de $57.500.

Bitcoin koersverloop – Bron: Tradingview

Er zal veel extra kapitaal de cryptomarkt in stromen

De CIO van vermogensbeheerder BlackRock heeft gezegd dat de vermogensbeheerder ook bezig is om Bitcoin aan te bieden. Daarnaast heeft ook Goldman Sachs plannen om deze week zijn cryptocurrency trading desk te heropenen en de handel in Bitcoin-futures te hervatten.

We zien dus nog altijd enorm veel institutionele interesse in BTC en de opties om daadwerkelijk te gaan investeren in de digitale munt worden steeds breder. Dit zal er waarschijnlijk voor zorgen dat er ook de komende maanden veel kapitaal de cryptomarkt in zal stromen.

Bitcoin nieuws

Waarom staat de Bitcoin koers vandaag onder druk?
Bitcoin ETFs halen voor $218 miljoen aan kapitaal binnen
Vroege Bitcoiner ontwaakt na 10 jaar met duizenden procenten winst
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC