Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Morgan Stanley is van plan $440 miljoen in Bithumb te investeren

De Amerikaanse bank Morgan Stanley wilt naar verluidt veel geld investeren in de crypto exchange Bithumb.


Aandeel in Zuid-Koreaanse cryptocurrency exchange Bithumb

Een paar dagen geleden werd het nieuws bekend dat Morgan Stanley haar institutionele klanten in staat zal stellen Bitcoin te kopen. Nu is de investeringsbank naar verluidt ook begonnen met onderhandelingen om een belang te kopen in de grootste Zuid-Koreaanse cryptocurrency exchange genaamd Bithumb.

Volgens berichtgeving van de Aziatische mediawebsite Naver News is Morgan Stanley zeer geïnteresseerd om te investeren in Bithumb. De bank is van plan het belang te verwerven via Bident. Bident is een entiteit die 10,3% van Bithumb Korea bezit.

Het rapport gaf aan dat Morgan Stanley van plan is om ongeveer 300 tot 500 miljard won te investeren. Dit is tussen $250 miljoen en $440 miljoen.


Bident als tussenpersoon

De anonieme bron gaf dus aan dat de multinationale bank gebruik zal maken van de diensten van Bident. Deze heeft namelijk het recht om “te onderhandelen over een voorkeursverkoop om Bithumb Holdings over te nemen”.

Geruchten en speculaties dat de grootste crypto-exchanges in Zuid-Korea te koop zijn, doen al een tijdje de ronde. Gaminggigant Nexon was eerder ook op zoek naar het kopen van een aandeel. Het rapport van Naver News beweerde echter dat de onderhandelingen tussen Bithumb en Nexon uit elkaar waren gevallen.

Dit lijkt een grote week te worden voor de connectie tussen Morgan Stanley en de cryptocurrency-industrie. Een paar dagen eerder onthulde de bank dat de instelling van plan is haar klanten vanaf volgende maand via drie fondsen Bitcoin te laten kopen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten