Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Morgan Stanley verdubbelt blootstelling aan Bitcoin

Een van de grootste investeringsbanken van de VS, Morgan Stanley, heeft naar verluidt sinds april van dit jaar het aantal Grayscale Bitcoin Trust aandelen dat het bezit verdubbeld.


Morgan Stanley koopt enorme hoeveelheden GBTC

In haar laatste aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), onthulde de bank dat haar Morgan Stanley Europe Opportunity Fund, dat gericht is op het beleggen in “gevestigde en opkomende” Europese bedrijven, eigenaar is van 58.116 aandelen van de Grayscale Bitcoin Fund (GBTC).

De prijs van 1 GBTC-aandeel is momenteel $34,18. Dit betekent dat de bank een totale BTC-blootstelling van meer dan $2 miljoen heeft. In zijn aanvraag op 27 september meldde Morgan Stanley dat de aandelen $2,4 miljoen hebben gekost. Eerder dit jaar meldde het fonds 28.289 aandelen te bezitten, op dat moment ongeveer $1,3 miljoen waard. Dat betekent dat de European Fund in een korte tijd zijn investering in Bitcoin bijna heeft verdubbeld.

De blootstelling van het European Fund aan crypto is dus zeker toegenomen. Maar, de investeringsbank heeft nog meer aandelen in de Grayscale Bitcoin Fund. De Morgan Stanley Insight Fund heeft naar verluidt namelijk 928.051 GBTC aandelen. Dit is op het moment van schrijven meer dan $31,7 miljoen waard.

De vermogensbeheerder, die meer dan $4 biljoen bezit, heeft het hele jaar door zijn intrede in crypto gestaag vergroot. De bank beheerd nu meer dan 12 fondsen die samen ongeveer 6,5 miljoen GBTC-aandelen bezitten.


Plannen voor een Bitcoin ETF

Ook JP Morgan, een van de grootste banken voor institutionele investeerders, koopt steeds meer Bitcoin gerelateerde aandelen. Dit omdat ze willen voldoen aan de vraag van hun klanten naar BTC. Hierdoor is de bank nu de op één na grootste houder van GBTC-aandelen. ARK-investering blijft echter op de eerste plaats staan. ARK bezit nu meer dan 8,3 miljoen Grayscale Bitcoin aandelen.

Andere grote financiële instellingen met aanzienlijke belangen zijn onder meer Goldman Sachs en BlackRock. Deze aanzienlijke investeringen door grote Amerikaanse banken zijn slechts een indicatie van de stijgende institutionele vraag naar Bitcoin en crypto. 

Mede door deze groeiende interesse van institutionele beleggers wil Grayscale een eigen Bitcoin ETF lanceren. Tot nu toe wordt dit nog altijd tegengehouden, maar steeds meer analisten verwachten dat de langverwachte Bitcoin ETF er spoedig aan zit te komen. Dit zou de institutionele vraag naar Bitcoin naar grote hoogte kunnen stuwen.

Grayscale was het eerste Amerikaanse bedrijf was dat een beursgenoteerd Bitcoin-fonds lanceerde. Ook was het de enige die een Bitcoin-fonds omzette in een SEC-rapporterend bedrijf. Daarom zou het een goede kans kunnen maken om zijn ETF-droom te verwezenlijken als het zover is.

Bitcoin nieuws

Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’ Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’
Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt
Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten