Mozilla Firefox
Blockchain

Mozilla zet in op Metaverse en neemt ‘Active Replica’ over

Mozilla, dat voornamelijk bekend is vanwege zijn internetbrowser genaamd Firefox, gaat inzetten op de Metaverse. Dit maakt het bedrijf bekend via een blogpost op hun website. Hierin onthulde het bedrijf tevens dat ze het bedrijf ‘Active Replica’ overgenomen hebben.

Eerder dit jaar al samengewerkt

Active Replica heeft op zijn beurt ervaring als ontwikkelaar van virtuele ervaringen. Eerder dit jaar werkte Mozilla en Active Replica la samen tijdens een meerdaagse kunst- en technologiefestival genaamd Mozfest.

In de aankondiging op Hubs gaf Mozilla aan dat beide bedrijven zullen profiteren van de ander, hetzij door de schaal van de één, hetzij door de ontwikkelingscapaciteit van de ander. Ze zeiden het volgende:

Samen zien we dit als een belangrijke kans om nog meer innovatie en creativiteit naar Hubs te brengen dan we alleen zouden kunnen.

Grote plannen voor toekomst internet

Active Replica heeft laten weten dat ze gewoon blijven doorwerken met de al bestaande partners van het bedrijf. Hier zullen geen veranderingen plaatsvinden door de overname.

Mozilla heeft onlangs ook een ontwikkelaar van Machine Learning overgenomen, genaamd ‘Pulse’. Mozilla lijkt grote plannen te hebben voor de toekomst van het internet. Ook lijken ze hun Metaverse-plannen uit te werken.

Onlangs werd bekend dat verwacht wordt dat de Metaverse in de toekomst aanzienlijk groter wordt dan nu. Maar waar als slot het aantal gebruikers groeit, neemt de kans op uitbuiting ook toe. Zeker bij een nog niet volledig gereguleerde en nieuwe technologie.

Blockchain nieuws

Chainalysis opent regionaal hoofdkantoor in Dubai om innovatie in crypto-industrie te stimuleren
Stronghold Digital Mining overweegt gedeeltelijke verkoop
Innovatieve blockchain-technologie kan Boda Boda Sector in Oost-Afrika transformeren
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC