mt gox
Bitcoin

Mt. Gox begint na tien jaar met terugbetalen: Wat is de impact op Bitcoin koers?

De failliete Bitcoin (BTC) exchange Mt. Gox, die in 2014 instortte, heeft na tien jaar eindelijk de eerste stappen gezet in het uitbetalen van schuldeisers. Op 27 mei werd een aanzienlijk bedrag aan BTC, ter waarde van $9,4 miljard, vrijgegeven. Hoewel dit goed nieuws is voor de schuldeisers, roept het ook zorgen op over de koers van Bitcoin.

Het on-chain platform CryptoQuant heeft een analyse uitgevoerd van de mogelijke effecten van deze ontwikkeling op de markt. Volgens het bedrijf worden 138.000 Bitcoins verplaatst in zeven transacties, elk ter waarde van 4.000 tot 32.000 Bitcoins, van Mt. Gox. Deze fondsen werden eerst naar één enkel adres overgemaakt en daarna verdeeld over drie verschillende adressen, elk met 47.400 BTC.

Voorlopig nog geen zorgen

De huidige verplaatsingen van Bitcoins binnen de door de Trustee gecontroleerde adressen hebben nog geen directe impact op de markt gehad. Dit komt doordat de Bitcoins nog niet beschikbaar zijn voor de open markt, waardoor er geen onmiddellijke verkoopdruk ontstaat. De uiteindelijke terugbetaling aan schuldeisers, die gepland staat voor voltooiing op 31 oktober 2024, kan echter wel invloed hebben op de markt. De impact zal afhangen van verschillende factoren, zoals de timing en de omvang van de terugbetalingen.

Voorlopig is er dus nog geen onmiddellijke verkoopdruk voor Bitcoin vanuit deze bewegingen, aangezien de transfers binnen de adressen van dezelfde entiteit (Mt. Gox Rehabilitation Trustee) plaatsvinden en nog niet beschikbaar zijn voor de open markt.

Bitcoin whales tonen verhoogde activiteit

In een andere analyse heeft CryptoQuant het gedrag van zogenaamde ‘whales’ onder de loep genomen. Volgens Ki Young Ju, oprichter en CEO van het crypto bedrijf, vertoont de huidige Bitcoin-markt gelijkenissen met de zomer van 2020. Ki Young Ju merkt op dat er een toename is in de on-chain activiteit en een scherpe stijging in de accumulatie van BTC door grote investeerders, oftewel ‘whales’. Ondanks de lage volatiliteit laat de Realized Cap for New Whales-grafiek een aanzienlijke instroom van Bitcoin zien.

Deze ontwikkelingen roepen vragen op over de huidige koersstabiliteit van $68.200, vooral gezien de voortdurende accumulatie. De situatie lijkt sterk op de accumulatiefase van 2020, die destijds leidde tot een significante koersstijging. De toekomstige marktontwikkeling blijft echter ook sterk afhangen van macro-economische omstandigheden, zoals de Amerikaanse inflatie en rentebesluiten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Duitse Bitcoin verkoop doet de Bitcoin koers dalen
Duitse recherche verkoopt meer dan $195 miljoen aan inbeslaggenomen Bitcoin
Trump ontvangt miljoenen in Bitcoin van bekende crypto tweeling
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen