Metaverse
Blockchain

MTV komt met ‘Best Metaverse Performance’ Award

De aanstaande MTV Video Music Awards (VMA’s) hebben een nieuwe categorie gekregen. Dit jaar komen artiesten naast de al bekende categorieën ook in aanmerking voor de ‘Best Metaverse Performance’ Award.

Begonnen in 1984

In 1984 begon de Awardshow oorspronkelijk als een gewaardeerde erkenning voor de bekwaamheid voor muziekvideo’s. Diverse bekende artiesten hebben sindsdien dan ook al een award ontvangen, waaronder Kanye West, Madonna en Nirvana.

Hier zijn een aantal ‘grote’ categorieën, zoals de ‘Video van het jaar’, ‘Artiest van het jaar’ en ‘Lied van het jaar’. Bij de aankomende VMA’s zal de Metaverse dan ook mee worden genomen.

The VMA Experience

Naast deze nieuwe prijscategorie, kondigde de Awardshow ook zijn allereerste Metaverse-ervaring aan. Afgelopen week is ‘The VMA Experience’ uitgebracht in de Roblox-Metaverse. Deze is nog tot 3 september dit jaar beschikbaar.

Roblox heeft 2 voorstellingen die genomineerd zijn en is een virtuele wereld die zeer actief is met popcultuurevenementen, waaronder concerten en festivals. Afgelopen jaar werkte het samen met Insomniac, een grote producer van elektronische dansmuziekfestivals, om virtuele festivals te creëren in zijn Metaverse.

Artiesten en Web3

In de afgelopen jaren is het aantal weergaven dat wordt gegenereerd met de VMA’s steeds meer afgenomen. Dit terwijl de Metaverse zich momenteel juist blijft uitbreiden en ook een jonger publiek trekt. Door de stap probeert MTV hierop in te spelen, wat zeker kan helpen om de show up-to-date te houden en weer meer kijkers te trekken. Het is nu nog te vroeg om te zeggen of dit geslaagd is of niet, toch lijken de juiste stappen gezet te zijn.

Ook de Muziekindustrie gaat volle bak mee met Web3. Artiesten brengen bijvoorbeeld singles uit als NFT’s, omdat deze nu in aanmerking komen voor erkenning op internationale hitlijsten, terwijl anderen de blockchain juist inzetten om hun verkopen met muzieklicenties te verbeteren. Het is echter nog niet bekend of deze trend op de lange termijn zal aanhouden.

Blockchain nieuws

Bakkt rapporteert sterke jaarresultaten en ambitieuze 2024-plannen
Square Enix Investeert in Crypto-Game Launcher HyperPlay
IMF eist belasting op cryptovermogenswinsten van Pakistan voor Noodfonds
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen