VideoGaming
Blockchain

“My Neighbor Alice” migreert naar het Chromia-netwerk voorafgaand aan de lancering van het Mainnet

Het populaire blockchain-spel “My Neighbor Alice”, dat in 2021 debuteerde, heeft een significante verandering ondergaan in de aanloop naar de lancering van Chromia’s mainnet.

Het spel, ontwikkeld door Antler Interactive, is overgestapt van de BNB Chain naar het nieuwe Chromia-netwerk. “My Neighbor Alice” staat bekend om zijn volledig on-chain gameplay, geïnspireerd door bekende Web2-titels zoals Animal Crossing en Minecraft.

Chromia’s Voordelen

Spelers van de videogame kunnen in een levendige, kleurrijke wereld diverse activiteiten ondernemen zoals boeren, vissen en socialiseren. Het spel maakt gebruik van een ALICE-token op Ethereum en beschikt over NFT-landpercelen op BNB Chain, vroeger bekend als Binance Smart Chain.

Samenvallend met de release van het seizoen 4-contentpakket, hebben de ontwikkelaars een nieuwe brug tussen BNB Chain en Chromia gelanceerd. Deze ontwikkeling stelt NFT-eigenaren in staat hun activa naar de nieuwe keten te migreren en nieuwe Chromia NFT’s te creëren binnen het spel. Een opmerkelijk voordeel voor spelers op Chromia is dat ze geen gaskosten hoeven te betalen en geen transacties hoeven te ondertekenen tijdens het spelen. Chromia wordt geprezen als een ‘relationele blockchain’, die een gedecentraliseerd netwerk combineert met een gebruiksklare relationele database.

Toekomstige Ontwikkelingen: Appnet en Mainnet

Dit maakt Chromia volgens ontwikkelaars bijzonder geschikt voor diverse toepassingen, variërend van zakelijk tot entertainment en gaming. Alex Mizrahi, Chief Technical Officer van My Neighbor Alice, benadrukt dat de functies van Chromia een natuurlijke oplossing bieden voor Web3-gaming, met een focus op eigendomsrechten en een intuïtieve ervaring voor spelers.

Alhoewel “My Neighbor Alice” momenteel draait op een ‘appnet’, een speciaal voor het spel ontworpen versie van de blockchain, is het echte Chromia-mainnet pas gepland voor lancering in 2024. Dit is bevestigd in een recente update van de routekaart. Het huidige appnet dient als een voorbeeld van hoe games en applicaties op Chromia’s technologie zullen draaien, waarbij de volledige lancering van het mainnet met spanning wordt afgewacht.

Blockchain nieuws

Quentin Tarantino wilde Metaverse maken voor nieuwe film
Kansen in Tokenisatie voor vermogensbeheerders, volgens Chainlink
Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC