Ripple labs, Ripplenet
Ripple

Na een jaar is Metaco volledig geïntegreerd in Ripple platform

Ripple nam een jaar geleden Metaco over, een Zwitsers bedrijf dat zich bezighoudt met het veilig beheren, opslaan en beveiligen van crypto-activa voor grote financiële instellingen. Nu, een jaar later, zijn de diensten van Metaco succesvol geïntegreerd binnen het Ripple-platform.

Dankzij de succesvolle integratie richt Ripple zich nu steeds meer op diensten voor het beheer van digitale activa. Dit betekent een evolutie van zijn oorspronkelijke functie als betalingsprotocol naar een breder financieel technologisch platform. Metaco blijft ondertussen opereren als een onafhankelijk merk onder leiding van oprichter en CEO Adrien Treccani.

Focus op veiligheid en flexibiliteit

Op een nieuwe pagina van de Ripple-website wordt de nieuwe dienst uitgebreid beschreven. De dienst omvat functionaliteiten zoals de tokenisatie van activa, de uitgifte van stablecoins, staking en meer. Hierbij ligt de nadruk op veiligheid, connectiviteit en flexibiliteit.

Het doel is om een superieure bescherming van privésleutels te bieden, schaalbare governance mogelijk te maken en volledige controle over data en processen te garanderen.

Regelgevende problemen

Ripple staat al jaren onder druk van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), die zijn token XRP als effect beschouwt. Terwijl het bedrijf hard werkt aan zijn nieuwe bewaringsdiensten, blijven de regelgevende problemen voortduren.

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, uitte onlangs ook zijn bezorgdheid over de intensiverende focus van de Amerikaanse overheid op Tether (USDT), een dominante speler in de stablecoinmarkt.

Volgens Garlinghouse zou de focus op Tether significante repercussies kunnen hebben voor de gehele cryptosector. Hij voorspelt zelfs een 100% kans op een groot incident binnen de cryptomarkt, vergelijkbaar met de ineenstorting van de crypto exchange FTX.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Crypto-Analist: Zeldzame indicator voorspelt gigantische XRP stijging naar $3
ChatGPT voorspelt: XRP koers zal dit jaar naar 3 dollar stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten