Exchange

Na minder dan 2 jaar sluit Binance Jersey al haar deuren

De grootste cryptocurrency exchange ter wereld, Binance, heeft bevestigd dat het zijn dochteronderneming, Binance Jersey, zal gaan sluiten.


Binance Jersey

Binance Jersey is op 15 januari 2019 voor het eerst officieel aangekondigd, als onderdeel van Binance haar uitbreidingsplan in Europa. Destijds werd direct bekend dat de fiat-voor-crypto handel voor Europese gebruikers mogelijk werd gemaakt. In eerste instantie werden alleen Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) verhandeld op het platform, voor zowel Euro’s (€) als Britse ponden (£).

De exchange kreeg het echter niet voor elkaar om haar doelstellingen te bereiken. De exchange doet het naar verluidt zelfs slechter dan andere Europese exchanges, met een 24-uursvolume van circa €140.000, waarbij de euro handelsparen naar verluidt goed zijn voor circa €65.000 en de Britse pond voor circa €39.000. Het overige volume werd behaald met de eigen token van Binance; de Binance Coin.


Nieuwe stortingen beperken & sluiten deuren

Nieuwe stortingen zullen op het platform worden beperkt vanaf 30 oktober 2020, waarna deze op 9 november 2020 volledig stop worden gezet. Hierna kunnen de munten nog wel worden verhandeld, of worden opgenomen, alhoewel niet voor lang. Op 30 november 2020 zal het platform definitief gaan sluiten, waardoor ook alle accounts van de gebruikers niet meer toegankelijk zullen zijn.

Alhoewel Binance niet bekend maakte wat de daadwerkelijke redenen zijn voor de sluiting van de deuren, maakt het bedrijf wel bekend dat het haar diensten zal blijven aanbieden aan alle inwoners van Jersey. Dit via een aantal bankkanalen en via het platform op Binance.com zelf.

Dat Binance Jersey voor nu haar deuren moet sluiten wil echter niet zeggen dat dit voor altijd het geval is. Mocht in de toekomst weer een kans opspelen voor Binance, wordt verwacht dat niet getreuzeld zal gaan worden om de bedrijfsactiviteiten in het gebied weer te starten.