Nieuws, Trending

Naast een crypto-wallet voegt Opera nu ook een crypto koop-service toeAndroid gebruikers van de Opera browser kunnen vanaf nu Ethereum (ETH) direct kopen via de ingebouwde wallet.


Samenwerking

Om het kopen van cryptocurrency via de wallet mogelijk te maken is Opera een samenwerking aangegaan. De gereguleerde cryptocurrency bemiddelaar Safello gaat naar verluid de crypto-transacties verwerken. Betalingen kunnen worden uitgevoerd met een creditcard en reguliere bankpassen.

Een groot deel van Europa moet hier helaas nog even op wachten, want deze functie zal eerst in Zweden, Noorwegen en Denemarken beschikbaar zijn. Hierna wordt er pas uitgebreid naar de rest van de wereld.


Wat gaat Safello doen?

Safello gaat naar verluid de gebruikers die aankopen willen doen verifiëren met behulp van het Zweedse BankID en het Deense NemID. Deze verificatie is erg snel; gebruikers kunnen binnen een minuut Ethereum aanschaffen.Een belangrijke fase

Het bedrijf is van mening dat het kopen van cryptocurrency een eenvoudig proces moet zijn dat tevens gebruiksvriendelijk moet zijn. Zonder deze factoren zal het lastiger worden om een bredere acceptatie van
cryptocurrency te bereiken.


Fee’s

Het systeem zal van transactie fee’s gebruik maken om zichzelf te financieren. Hoe hoog deze fee’s precies worden is nog niet helemaal duidelijk.