Ripple investeren XRP
Ripple

Naderen Ripple en SEC een schikking? Boete van $102 miljoen verwacht

De langlopende rechtszaak tussen het Amerikaanse blockchainbedrijf Ripple en de Securities and Exchange Commission (SEC) heeft verdere stappen gezet richting het finaliseren van een boete. De SEC wil Ripple een boete opleggen voor het onrechtmatig verkopen van effecten aan institutionele beleggers bij de lancering van XRP, wat resulteerde in miljarden dollars aan winsten.

Aanvankelijk eiste de SEC een gigantische boete van $2 miljard van het in San Francisco gevestigde blockchainbedrijf. Een dergelijke boete zou Ripple zware verliezen kunnen opleveren en de verdere ontwikkeling van onder andere XRP aanzienlijk kunnen belemmeren. In reactie daarop stelde Ripple een lagere boete van $10 miljoen voor, gebaseerd op historische boetes die de SEC in vergelijkbare zaken heeft opgelegd.

Een boete van 102 miljoen dollar?

Een boete van $10 miljoen lijkt onwaarschijnlijk; nieuwe ontwikkelingen in de zaak suggereren een minimale boete van $102 miljoen. De SEC reageerde op Ripple’s lage voorstel met de opmerking dat “het niet zou voldoen aan de doelstellingen van de statuten van burgerlijke straffen.”

Dit betekent dat de boete nog steeds hoger kan uitvallen, wat mogelijk een negatieve invloed kan hebben op de waarde van XRP. Gelukkig lijkt een schikking van $2 miljard van de baan te zijn. Volgens Stuart Alderoty, de Chief Legal Officer van Ripple, heeft de SEC “zijn absurde eis van 2 miljard dollar laten varen.”

XRP prijs in het groen

De XRP-koers lijkt positief te reageren op de recente ontwikkelingen. De populaire altcoin was een van de weinige munten in de markt die in waarde steeg, met een toename van 0,8% in de afgelopen 24 uur. Hierdoor nadert de XRP-prijs weer de sterke weerstand van $0,50, een aanzienlijke stijging ten opzichte van de lokale bodem van $0,46 op 14 juni.

Koop XRP op ‘s werelds veiligste crypto beurs

Wil je XRP kopen? Doe dat bij Kraken, een van de grootste en veiligste crypto beurzen ter wereld! Kraken biedt je een betrouwbare en gebruiksvriendelijke platform om XRP en andere cryptocurrencies te verhandelen. Met geavanceerde beveiligingsmaatregelen en uitstekende klantenservice, zorgt Kraken ervoor dat je investeringen veilig zijn. Mis deze kans niet en begin vandaag nog met het kopen van XRP bij Kraken!

Ripple nieuws

SEC annuleert cruciale Ripple vergadering: Komt er toch geen schikking?
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren
XRP koers stijgt 40%, crypto analisten verwachten ‘historische uitbraak’
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers