crypto crash
Bitcoin

Nederlandse crypto analist verwacht Bitcoin koersval tot $57.000

Het was slechts een kwestie van tijd voordat na een opvallende stijging tot nieuwe recordhoogtes, een meer significante correctie zich zou aandienen dan we tot nu toe gewend waren. De prijs van Bitcoin (BTC) zakte op meerdere beurzen zelfs onder de grens van $66.000.

Hoewel sommigen optimistisch zijn over een spoedig herstel van de koers, waarschuwt de Nederlandse analist Michaël van de Poppe dat de neerwaartse trend zich mogelijk verder zal voortzetten, met een daling tot wel $57.000.

Bitcoin koers heeft voorlopig zijn piek bereikt

In een recente update op het platform X deelde analist Michaël van de Poppe zijn visie, waarbij hij een mogelijke daling van de Bitcoin koers met nog eens 16% ten opzichte van de huidige waarde voorspelt. Hij onderstreepte de aanhoudende geldigheid van een bearish divergentie, die duidt op een aanhoudende neerwaartse druk op de waarde.

Indien deze daling zich daadwerkelijk voordoet, zou dit kunnen impliceren dat de piek in waardering van Bitcoin voorlopig is bereikt. Een keerpunt in deze dalende trend wordt mogelijk pas verwacht na de aanstaande Bitcoin halvering, wat zou kunnen wijzen op een langdurige periode van aanpassing.

Correctie biedt koopkansen

Michaël van de Poppe ziet de recente daling in de Bitcoin koers niet als een reden voor paniek. Integendeel, hij interpreteert de huidige correcties als normale en zelfs gunstige ontwikkelingen binnen de marktcyclus. Volgens hem bieden deze perioden perfecte kansen voor investeerders om hun marktpositie te consolideren en te versterken.

Van de Poppe benadrukt het belang van strategisch investeren tijdens deze correctieperiodes. Hij adviseert de gemeenschap om niet impulsief de markttrends te volgen, maar om juist de huidige marktdalingen als opportuniteiten voor aankoop te beschouwen.

Kansen voor altcoins

Interessant is dat Van de Poppe de recente koersdaling van Bitcoin wist te voorspellen. Met Bitcoin momenteel rond de $68.350, zit de huidige waardering nog altijd ver onder zijn voorspelde correctie naar $57.000 of zelfs $45.000. De daling biedt volgens de Nederlander echter een potentieel gouden moment voor altcoins.

Verschillende altcoins, zoals Solana (SOL), Binance Coin (BNB) en Avalanche (AVAX), zien op het moment al forse stijgingen. Eerder deze maand zagen we ook al meme coins gigantische stijgingen doormaken, zoals Shiba Inu (SHIB) en Pepe (PEPE).

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Positief crypto nieuws: Fed Beleidsversoepeling kan Bitcoin naar $150.000 Stuwen
Trump omarmt crypto en accepteert Bitcoin en Dogecoin voor campagnedonaties
‘Bitcoin vormt gigantische bullish setup’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP