Altcoin,, Trending

Neo kondigt nieuw consensusmechanisme aan voor zijn nieuwe mainnet

Het blockchainplatform Neo heeft een nieuwe interactie in zijn consensulalgoritme geïmplementeerd op het mainnet. De nieuwe functie heeft de naam ‘Bynzantine Fault Tolerance’ (dbft) gekregen.


Wat biedt het algoritme?

Naar verluidt biedt het nieuwe algoritme een onmiddellijke finaliteit van transacties. Het algoritme biedt namelijk een procedure aan die mislukte knooppunten her-integreert. Hiernaast wordt ook direct een commit-fase van de consensus toegevoegd. Naar verluidt zouden de problemen rondom transacties hierdoor drastisch moeten verminderen.


Verschil tussen andere top crypto’s

Dit consensusmechanisme verschilt van andere top crypto’s als de Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH). Dit vanwege de laatste ‘commit-fase’. BTC maakt bijvoorbeeld gebruik van het consensusmechanisme genaamd Proof-of-Work (PoW). Bij dit mechanisme kunnen miners van de digitale munt concurreren bij het aanmaken van het volgende blok. Dit zorgt ervoor dat er concurrerende (hard) forks zijn op de blockchain.

Ethereum maakt gebruik van een PoW-mechanisme om zowel nieuwe blokken aan te maken als deze te valideren. Neo is echter van mening dat dit zou kunnen resulteren in (hard) forks en potentiële transactieomkeringen. Hierom wil Neo hier dus ook geen gebruik van maken.


Neo 3.0

Naar verluidt is dbft een belangrijke stap in het maken van de volgende iteratie: Neo 3.0. Deze update biedt de mogelijkheid om grootschalige applicaties met de blockchain-technologie uit te voeren. Applicaties als YouTube, Alipay en Blizzard worden hier als namen genoemd die op de blockchain zouden kunnen draaien.