ripple, xrp
Ripple

Nep-aanvraag ‘BlackRock XRP Trust’ zaait verwarring onder XRP beleggers

XRP-beleggers werden gisteren opgeschrikt door een plotselinge koerssprong van 12% binnen een half uur, waarna de koers net zo snel weer terugviel. Aanleiding was een schijnbaar positieve ontwikkeling die snel een andere wending nam. Een vermeende aanvraag voor een ‘BlackRock iShares XRP Trust’ in Delaware stond centraal in deze commotie, maar al snel bleek dat het om een nepregistratie ging.

BlackRock, bekend als een gigant in de wereld van vermogensbeheer, distantieerde zich snel van de aanvraag door te verklaren dat zij geen deel uitmaakten van de ingediende registratie. Deze nepaanvraag was geregistreerd met identieke gegevens aan een eerdere en echte aanvraag voor een Ethereum Trust, ook door BlackRock, wat bijdroeg aan de initiële geloofwaardigheid ervan.

De kracht van de BlackRock Trusts

De legitieme registratie van BlackRock voor een Ethereum Trust zorgde voor een aanzienlijke prijsstijging van Ethereum, die de grens van $2.000 doorbrak. Dergelijke registraties worden vaak gezien als een voorloper op een ETF-aanvraag, wat in dit geval werd bevestigd door een latere aanvraag bij Nasdaq voor een Ethereum ETF.

De cryptomarkt reageert vaak heftig op nieuws over mogelijke ETF-aanvragen van toonaangevende bedrijven zoals BlackRock, wat gezien kan worden in de prijsactie die volgt op dergelijke aankondigingen. Deze anticipatie werd recentelijk nog aangewakkerd door speculatie dat de SEC binnenkort meerdere Bitcoin ETF-aanvragen kan goedkeuren, met een kritieke deadline die nadert op 18 november.

Impact van nepnieuws op de cryptomarkt

De XRP-gemeenschap is echter niet de enige die het slachtoffer is geworden van nepnieuws. Een vergelijkbaar incident in oktober, waarbij onjuist werd gerapporteerd dat de SEC een Bitcoin ETF-aanvraag van BlackRock had goedgekeurd, leidde tot een tijdelijke prijsstijging van Bitcoin. Dit onderstreept de invloed van geruchten en valse informatie op de volatiele cryptomarkt.

Dit recente incident herinnert beleggers eraan waakzaam te blijven en nieuwsbronnen zorgvuldig te controleren. Met de dynamische en vaak onvoorspelbare aard van de cryptomarkt, blijft het essentieel om informatie kritisch te beoordelen en niet te snel te reageren op niet-geverifieerde claims, hoe verleidelijk de mogelijke winsten ook lijken.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Waarom kocht Ripple 700 miljoen aan XRP tokens terug?
XRP stijgt naar de 4e positie in Cryptomarkt, overtreft Binance Coin in marktkapitalisatie
XRP Koers kan tot $14 stijgen na Golden Cross op 4-daagse grafiek
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%