Litecoin

Nep-YouTube kanaal van Litecoin Foundation steelt LTC

Momenteel is er een nep YouTube-kanaal live met de naam ‘Litecoin Foundation’. Dit is echter geen officieel kanaal. De Litecoin Foundation waarschuwt gebruikers hierom. Pas hier dus mee op.


Gratis weggeefactie

Volgens David Schwartz van de Litecoin (LTC) Foundation, houdt het neppe YouTube-kanaal momenteel een gratis weggeefactie van maar liefst 100.000 LTC-munten. Dit is echter een oplichterij, aldus Schwartz. De Litecoin Foundation is niet verbonden aan dit kanaal of aan deze actie. Hierom waarschuwt Schwartz gebruikers om niet in deze misleidende oplichterij te trappen.

Er is een nep-YouTube-kanaal van de Litecoin Foundation live. Dit kanaal probeert LTC van mensen te scammen. Geloof NIET in het kanaal en wat het aanbiedt! Dit is NIET het officiële YouTube-kanaal van onze stichting.

aldus David Schwartz van de Litecoin Foundation.

Wat doen de scammers

De scammers doen hun best om het kanaal er echt uit te laten zien. Zo hebben ze diverse video’s gedownload van de Litecoin Summit 2019 en hebben ze deze op het nep-kanaal geüpload. In de beschrijving van deze video’s geven de scammers aan dat er een giveaway, ofwel weggeefactie is vanuit Litecoin. Zo zouden ze 100.000 LTC-munten weggeven. Dit zou een waarde omvatten van circa $4 miljoen op dit moment.

Om mee te doen moeten gebruikers 10 tot 1000 LTC overboeken aan het adres van de oplichters. Dit zouden ze vervolgens tot 10x zo veel terug krijgen als donatie. Al ruim 6.000 mensen hebben de video’s inmiddels bekeken. Er lijkt tevens al iemand in de val zijn gelopen. Zo bevat het LTC-adres van de oplichters momenteel 11 LTC, 10 LTC meer dan 24 uur eerder.

Het is onbekend waar de oplichters vandaan komen. Het lijkt er echter op dat ze een Russische afkomst hebben. Dit omdat de kanaalbeschrijving een citaat in Russische tekst omvat. Het blijkt een citaat uit ‘Alice in Wonderland’ te zijn. Of de scammers daadwerkelijk uit Rusland komen is echter niet bevestigd; het zijn slechts aannames.