Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Netflix documentaire over Crypto-zwendel roept gemende reacties op

Op de populaire streamingdienst Netflix is een nieuwe cryptodocumentaire gelanceerd, met de titel ‘Trust No One: The Hunt for the Crypto King’. De documentaire heeft zijn focus gelegd op de mysterieuze dood van de oprichter van de crypto-exchange QuadrigaCX in 2020.


Mysterie ophelderen met docu

In september van 2021 werd bekend dat Netflix plannen had voor het maken van een dergelijke documentaire. Naar verluidt is de QuadrigaCX-oprichter tijdens een reis naar India overleden. Samen met hem nam hij de opslagplaats van de privésleutels weg van crypto-wallets waar ongeveer $250 (€226) miljoen aan cryptocurrencies op stonden.

Sindsdien zijn er diverse onderzoeken gestart naar de dood van de oprichter, zowel officieel als onofficieel. Het doel van de Netflix-onderzoeksdocumentaire is om enig mysterie op te helderen rond de spraakmakende crypto-zaak die velen zelfs vandaag de dag nog in verwarring brengt.


Wil jij crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Gemengde reacties

De documentaire heeft echter veel gemengde reacties opgeleverd. Een Twitter-gebruiker schreef, net als veel anderen, bijvoorbeeld het volgende:

“Ik heb het vanavond in de sportschool gezien. Ik ben er maar voor de helft doorheen, maar het is al krankzinnig: de grootste rode vlag is het faken van de dood met de ziekte van Crohn, serieus?! Je hebt geen arts nodig om te weten dat de ziekte van Crohn zelden tot de dood leidt!”

Een gebruiker die naar verluidt de QudrigaCX vroeger had gebruikt, beweerde dat hij al vroeg visachtig gedrag rook en op tijd geld opnam. Na het zien van de documentaire schreef hij:

“Ik had een hele hoop munten op die exchange. Maar op een dag voelde ik iets vreemds aan de manier waarop de transacties werden afgehandeld. Nadat ik Bloomberg-systemen voor AIMCO had opgezet, had ik een goed gevoel voor hoe deze exchanges zouden moeten werken. Op dat moment heb ik alle munten eruit gehaald.”

De documentaire staat momenteel op plaats 3 van de top 10 films op Netflix in Nederland en wordt beoordeeld met een 6.4 op IMDB.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten