Bitcoin

New York stroomvoorziening kan dagelijks $50.000 aan Bitcoins genereren

Het stroomverbruik die voor het minen van verschillende cryptocurrencies nodig is, heeft voor flink wat ophef gezorgd de afgelopen aantal weken. Ook heeft New York een eigen Bitcoin-miningplatform opgezet met een stroomvoorziening. Deze fabriek kan naar verluidt dagelijks $50.000 aan Bitcoins minen.


Meer dan 7.000 miners

Een aardgascentrale nabij Dresden (VS), Greenidge Generation, heeft met succes een nieuwe mining-onderneming opgezet. Het bedrijf heeft meer dan 7.000 miners actief, die op ter plaatse opgewekte elektriciteit draait. Alle miners gezamenlijk kunnen naar verwachting gemiddeld 5.5 Bitcoins per dag binnenhalen. Dit komt neer op zo’n $50.000 per dag, met de huidige waarde.


Waardestijging BTC

Het is echter niet vreemd dat wordt gedacht dat de waarde van de Bitcoin weer omhoog kan schieten. Zo is de Bitcoin momenteel het best presterende digitale activum van de afgelopen 10 jaar, en heeft het in 2017 een waarde van circa $20.000 gezien. Sinds het ontstaan van de Bitcoin, is de waarde al met 9 miljoen procent gestegen.


Elektriciteit tegen productiekosten

Greenidge speelt hier echter op in door zelf de benodigde elektriciteit op te wekken, tegenover productiekosten. Hierdoor krijgt het bedrijf aanzienlijke voordelen tegenover bedrijven die de benodigde stroom inkopen. Volgens een vertegenwoordiger van het bedrijf kan het op deze manier potentiële kapitalisten een uniek aanbod bieden aan zowel virtuele valuta- als energiemarkten.


Bitcoin nieuws

Bitfinex: Vraag naar Bitcoin vijf keer groter dan aanbod na Halving
Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’