Ripple CEO kritisch energie verbruik van Bitcoin en Ethereum

Alsof er al niet genoeg strijd was binnen de crypto cummunity, heeft Ripple’s CEO, Brad Garlinghouse, Bitcoin en Ethereum kei hard aangepakt voor hun energieverbruik en CO2 voetafdruk.


Bitcoin verbruikt meer energie dan ooit tevoren

In recent artikel in de Britse Telegraph werd beweerd dat een Bitcoin meer energie verbruikt dan een gemiddeld Brits huishouden in twee maanden.

Het rapport verwees naar de cijfers die vrijgegeven zijn door de Digiconomist. Daarnaast voegde het rapport eraan toe dat het energieverbruik een recordjaarniveau van 77,78 terawattuur heeft bereikt. Dit komt overeenkomt met de volledige energie verbruik van het land Chili.

De statistieken voegden eraan toe dat de CO2 voetafdruk gelijk was aan die van Nieuw-Zeeland, wat 36,96 Mt CO2 is. Bovendien is het elektronisch afval wat verbruikt wordt door het minen van Bitcoin even groot als dat van Luxemburg. Daarnaast is het ook vergelijkbaar met het stroomverbruik van een gemiddeld Amerikaans huishouden in 22,13 dagen.

Alex DeVries is blockchain expert bij het accountancy kantoor PWC en oprichter van Digiconomist en zei het volgende: Er ontstaan enorme hoeveelheden e-wasten door verouderde mining apparatuur. Hij voegde eraan toe dat 98% van de mining hardware binnen anderhalf jaar, na het eerste gebruik, verouderd zal zijn.

Dit alles was voor de leider van Ripple, Brad Garlinghouse, genoeg om zich uit te spreken. Hij zei dat Bitcoin en Ethereum mining een enorme verspilling van energie is. Er is geen reden om verantwoordelijkheid te nemen voor deze CO2-voetafdruk.

Waarom hij Ethereum aanvalt is een raadsel. De cijfers van de bèta-index voor het huidige jaarlijkse elektriciteitsverbruik van Ethereum zijn slechts 8.08 TWh. Dit is slechts tien procent van wat Bitcoin gebruikt.


Hernieuwbare grondstoffen

De cijfers zijn echter enigszins misleidend. Omdat een groot deel van Bitcoin en crypto miningfaciliteiten hernieuwbare energie gebruiken, zoals zonne-energie of waterkracht. Een miner antwoordde zelfs dat 97% van zijn energievoorziening afkomstig was van hernieuwbare bronnen.

“Het is gewoon niet mogelijk om winst te maken met behulp van koolstof intensieve energie. Aangezien we stroom nodig hebben met minder dan 2,3 c kw / uur.”

Er waren ook vergelijkingen met het energieverbruik van andere betalingsplatforms zoals Visa. Daarnaast was er natuurlijk ook een onuitgesproken idee dat XRP superieur is.

Wat hier niet werd vermeld, is de energie die nodig is om al die bedrijfskantoren draaiende te houden. Of de energie die gebruikt wordt door leidinggevenden die gebruik maken van onder andere royale lunches en privé-jets. Bitcoin en Ethereum gebruiken geen van bovenstaande.

 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken