NFT Hack
Hack, NFT

NFT Trader is gehackt en miljoenen dollars aan NFT zijn gestolen

Op 16 december werd het Peer-to-Peer handelsplatform NFT Trader getroffen door een ernstig beveiligingslek. Hackers wisten hierdoor voor miljoenen dollars aan niet-fungibele tokens (NFT’s) te ontvreemden. Het incident werd bevestigd door NFT Trader op het socialemediaplatform X.

Verouderde slimme contracten waren doelwit

De aanval richtte zich op verouderde slimme contracten. NFT Trader drong er bij gebruikers op aan om delegaties naar twee specifieke adressen in te trekken, om verdere schade te voorkomen. De adressen zijn 0xc310e760778ecbca4c65b6c559874757a4c4ece0 en 0x13d8faF4A690f5AE52E2D2C52938d1167057B9af.

Onder de gestolen items bevonden zich ten minste 13 tokens van de Mutant Ape Yacht Club en 37 Bored Ape-tokens. Ook VeeFriends en World of Women NFT’s werden buitgemaakt. De totale waarde van de gestolen goederen wordt geschat op bijna 3 miljoen dollar, aldus Revoke.cash.

Exacte aantal hackers blijven onduidelijk

Deze hack veroorzaakte veel geruchten en verkeerde informatie op sociale media. Het exacte aantal hackers en de omvang van het misbruik blijven onduidelijk. Een van de aanvallers schreef in een openbaar bericht dat de oorspronkelijke exploit toegeschreven moet worden aan een andere gebruiker. Deze aanvaller beweerde oorspronkelijk alleen “restafval” te willen opruimen, maar ontdekte dat hij ook NFT’s kon verkrijgen.

Verrassend genoeg toonde de aanvaller enige spijt en stelde voor om de gestolen NFT’s terug te geven tegen een premie van 10% in Ethereum (ETH). De aanvaller gaf toe over beperkte technische vaardigheden te beschikken en benadrukte de moeite en tijd die het kostte om de NFT’s te bemachtigen.

Een zeldzame NFT is teruggegeven

In een ongebruikelijke wending gaf de aanvaller een zeldzame NFT terug aan een slachtoffer, samen met 31 ETH, ter waarde van ongeveer $70.680. Het slachtoffer uitte zijn verbazing hierover op het platform X, vragend of dit werkelijkheid was.

Deze gebeurtenis benadrukt de kwetsbaarheid van digitale activa en de noodzaak van verhoogde beveiligingsmaatregelen in de NFT-sector.

Hack nieuws

Ex-werknemer steelt bijna $2 miljoen van Solana memecoin platform Pump.Fun
Broers stelen in 12 seconden $25 miljoen van Ethereum blockchain
Meer dan de helft van gestolen Ethereum van Poloniex-hack overgeheveld via Tornado Cash
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten