Ethereum Nieuws

NFT-zoekopdrachten op Google bereiken recordhoogte

Uit nieuwe data blijkt dat de interesse in NFT’s op Google naar recordhoogtes is gestegen. Nog nooit eerder is er zoveel naar deze zoekterm gezocht op de populaire zoekmachine.


Nieuwe recordhoogte na daling zoekopdrachten

Deze data, afkomstig van Google Trends, laat zien dat de interesse in NFT’s aan het van dit jaar een enorme piek had. Dit was toen Dapper Labs’ NBA Top Shot op het netwerk van Ethereum (ETH) in korte tijd enorm populair werd.

Sindsdien zijn het aantal zoekopdrachten op Google doorgegroeid, alhoewel er aanvankelijk wel gedacht werd dat het slechts om een bubbel ging. Eind juni zakte het zoekvolume namelijk met zo’n 75%. Toch nam de interesse in NFT’s in juli weer toe, waarna eind oktober nieuwe recordhoogtes bereikt werden.


Verdubbeling in 3 maanden

Het zoekvolume op Google is in ongeveer 3 maanden tijd verdubbeld. Door de piek in interesse heeft ‘NFT’ veel zoekwoorden ingehaald die al lang crypto-gerelateerd zoekverkeer hebben gedomineerd, waaronder ‘DeFi’, ‘Ethereum’ en ‘blockchain’.

Momenteel lijkt het meeste zoekvolume te komen uit China, Oeganda, Singapore, Hong Kong en de Filippijnen. China’s zoekvolume voor ‘NFT’ piekte dit jaar tussen 5 en 11 september. De Chinese Communistische Partij heeft echter op 10 september een reeks verklaringen vrijgegeven waarin NFT’s worden veroordeeld via de officiële publicatie van de staatsmedia The People’s Daily.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten