Niet Wright – Bitfinex verplaatst $1 miljard in Bitcoin voor maar 48 cent

Er vond een enorme transactie van $1 miljard dollar aan Bitcoin plaats. Nee, het was niet Wright, de Australische computerwetenschapper beweert de Bitcoin uitvinder Satoshi Nakamoto te zijn.

De grote transactie volgde vlak na nieuwe ontwikkelingen in de rechtszaak. Echter, de transactie blijkt afkomstig te zijn van crypto exchange Bitfinex.


Gigantische Bitcoin transactie

Wright beweert dat hij eigenaar is van 1 miljoen Bitcoins met een waarde van $8.6 miljard. Echter toont het beschikbare bewijsmateriaal alleen informatie die al eerder was vrijgegeven aan. Wright heeft hier niet mee bewezen persoonlijk eigenaar te zijn van de gegeven privésleutels van de Tulip trust.

Door de onzekerheden rondom Wright waren de angsten voor een grote uitverkoop die de Bitcoin prijs zouden beïnvloeden al langer voelbaar.

Een

Een tweet van Whale Alert kwam kort na de claims van Wright. In deze tweet liet Whale Alert een massabeweging van 1 miljoen Bitcoin zien. Door deze tweet werd er massaal gespeculeerd dat Craig Wright zijn BTC tokens verplaatsten.

 
 

Verslaggevers hebben veel aandacht besteed aan de $1 miljard transactie. De tweet van Whale Alert werd bijna 1.000 keer geretweet in minder dan 12 uur. Echter was het slechts een vals alarm. Crypto valuta exchange Bitfinex vulde zijn hot wallet opnieuw.

Het is een Bitcoin aanvulling van 1,5 duizend van de hot wallet. Dit resulteerde in een adreswijziging“, bevestigde CTO Paolo Ardoino in een reactie.

Bitfinex betaalde slechts 48 cent om het geld te verzenden.


Exchanges hebben 11% van het Bitcoin aanbod

Exchanges zijn ondertussen verantwoordelijk voor een enorm deel van het Bitcoin aanbod. Dit aandeel is momenteel groter dan ooit tevoren, blijkt uit de nieuwste gegevens.

De statistieken met betrekking tot Bitcoin exchanges die zijn samengesteld door de monitoring van Glassnode, tonen aan dat ze sinds 8 januari 2,12 miljoen Bitcoin beheersen. Dit is gelijk aan 11% van het gehele aanbod.

Dit omvat zowel saldo van gebruikers als adressen waarvan bekend is dat ze tot een exchange behoren, zoals cold wallets.

De trend versnelde in de loop van 2019, ondanks inspanningen van de community om het bewustzijn te vergroten van de risico’s die verbonden zijn aan het vertrouwen van derden met Bitcoin privésleutels.